Musaca grecească
Grecii sunt renumiţi pentru preparatele lor tradiţionale deosebit de gustoase. Astăzi vă prezentăm o reţetă originală grecească a celebrei lor Moussaka cu care dau gata turiştii.
Ingrediente:
4-5 vinete
½ kilogram de carne tocată de vită
2-3 roşii
1 ceaşcă de ulei de măsline
2 cepe tăiate fin
2 căţei de usturoi
2 frunze de dafin
ulei pentru prăjit
½ ceaşcă de parmezan ras făină
3 ceşti de sos bechamel
Încălziţi ceaşca de ulei într-un vas şi căliţi ceapa tocată fin. Adăugaţi carnea tocată şi continuaţi să o căliţi pentru 10 minute. Adăugaţi roşiile tocate mărunt,usturoiul pisat şi lăsaţi acest amestec pe foc timp de 45 de minute,cel mult o oră. Spălaţi vinetele şi îndepărtaţi-le cozile. Tăiaţi-le în felii şi lăsaţi-le să stea îmbibate în apă sărată cam o oră (ca să se scurgă sucul amărui). Ştergeţi cu un prosop de bucătărie feliile de vinete de apă,daţi-le prin făină şi prăjiţi-le în ulei foarte bine încins.
Alfă cum se prepară musacaua grecească AICI.