Negresă cu nuci şi sos de cafea, un desert rapid şi delicios

1 negresa cu nuci si sos de cafea jpg jpeg

Ai poftă de un desert savuros şi adori cafeaua? Atunci această combinaţie este alegerea perfectă pentru dulcele din acest weekend. Reţeta de negresă cu nuci şi sos de cafea se prepară simplu, însă este deosebită la gust din pricina aromei dată de licoarea neagră.

Ingrediente Negresă cu nuci şi sos de cafea

  • 200 g unt (sau margarină)
  • 200 ml lapte
  • 250 g zahăr
  • 250 g făînă
  • 100 g cacao neagră de calitate superioară
  • 150 g nuci (eu am folosit cam 200 căci îmi plac tare mult)
  • 4 ouă
  • 1 pliculeţ de praf de copt
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • un strop de esenţă de rom

Citeşte şi: Cum faci cel mai simplu desert, cu doar 2 ingrediente: Dulceaţă de lapte

Pentru sosul de cafea

  • 100g zahăr tos
  • 150 g cafea naturală concentrată proaspăt preparată
  • 2 linguri frişcă lichidă
  • 50 g unt
  • 3 linguriţe rom de bună calitate
  • 1 linguriţă amidon dizolvat în 2 linguriţe de cafea rece
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 3 picături esenţă de cafea (opţional)

Mod de preparare Negresă cu nuci şi sos de cafea

Nucile se curată, se prăjesc uşor, apoi se toacă mare, untul se taie cuburi, cacaoa se cerne peste unt împreună cu zahărul. Se adaugă toate peste laptele rece şi se pun la foc amestecând încontinuu pentru a formă o compoziţie uniformă. Când a dat primul clocot, închidem aragazul şi lăsăm la răcit. După ce s-a răcit complet, adăugăm zahărul vanilat şi esenţă de rom. Apoi începem să încorporam ouăle întregi, amestecând după fiecare, continuăm cu făînă amestecată cu praful de copt. Adăugăm şi nucile tocate, turnam totul într-o tavă tapetata cu unt şi făînă şi coacem la cuptorul încins, dar la foc mic cam 30-40 de minute, scrie gustos.ro.

Citeşte şi: Ruladă cu mere şi nucă, cea mai simplă şi delicioasă reţetă de post

Lăsăm prăjitură la răcit şi apoi o tăiem în pătrăţele. Pentru sosul de cafea, într-o crăticioara punem zahărul pe foc şi îl lăsăm până se caramelizează, turnam cu grijă cafeaua peste caramel, amestecăm bine şi apoi adăugăm cele 2 linguri de frişcă lichidă şi untul. Adăugăm zahărul vanilat, esenţă de cafea (dacă folosiţi) şi romul, amestecăm bine, iar la final adăugăm amidonul dizolvat în 2 linguri de cafea lăsăm la foc mic până se îngroaşă sosul.



Recente

chalo garcia 9pszsLaXh7A unsplash jpg
Rulada de bezea cu mascarpone  Sursa foto shutterstock 2550892545 jpg
Ce contează cu adevărat când alegi un cuptor incorporabil   ghidul tău pentru 2025 jpg
Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg