Preparatul este originar din America de Sud şi se poate consuma ca atare sau în diferite combinaţii. Îţi recomandăm să o foloseşti chiar ca umplutură pentru clătite sau pancakes.

Citeşte şi:  Ruladă cu mere şi nucă, cea mai simplă şi delicioasă reţetă de post

Ingrediente:

  • 1,5 l lapte gras, cu 3,5% grăsime
  • 1250 g zahăr alb
  • un plic de zahăr vanilat
  • esenţă de vanilie
  • sare

Mod de preparare

Cel mai bine este să foloseşti o oală înalta despre care ştii sigur că nu este aderenţa (nu se lipeşte laptele de fund la fiert), scrie revistafelicia.ro. Laşi laptele la fiert împreună cu zahărul şi amesteci până se topeşte. Apoi aştepţi că laptele să dea în clocot şi reduci focul. Ai grijă să nu dea laptele în foc!

Citeşte şi: Paula Chirilă a dezvăluit cum a reuşit să slăbească 15 kilograme în două luni

Trebuie să amesteci des cu o spatulă de silicon sau o lingură de lemn. Prima etapă este formarea laptelui condensat. Ulterior, preparatul va începe să capete o culoare maronie. Din acel punct, trebuie să mai stea la fiert maxim 5-10 minute.

Să o savurezi cu plăcere!