Nu mănânci "de dulce", dar adori sosurile? Cum faci maioneză de post: Reţetă delicioasă cu cartofi

Salate de crudităţi, de legume sau pur şi simplu nişte bruschete, totul asezonat cu sos de maioneză, un real deliciu! Dar ce te faci când vrei să ţii post? Ei bine, apelezi la o reţetă delicioasă de maioneză de post, preparată din cartof fiert. E simplă de făcut şi are un gust desăvârşit!
Ingrediente pentru maioneză de post
- 2 cartofi
- suc de lămâie
- o lingură muştar
- ulei de măsline
- sare
Chec de post cu nuci, o reţetă ideală pentru Postul Paştelui
Cum prepari maioneza de post
Cartofii se curăţă de coajă şi se fierb în apă cu sare. După ce s-au fiert, se scot şi se lasă la răcit, notează retete.unica.ro.
Din cartofii fierţi se prepară un piure în care se adaugă muştarul şi o lingură de ulei de măsline, amestecând încontinuu.
Mâncare libaneză cu vinete şi năut
Compoziţia se completează cu muştar şi ulei de măsline până se obţine consistenţa dorită.
Se adaugă sare după gust.
Poftă bună!