„Nuci“cu cremă de vanilie

1 67662 original jpg jpeg

Ai nevoie de: 150 g margarină, 200 g făină, 100 g zahăr, 1 lingură rom, 1 plic praf de copt, coajă rasă de lămâie

Pentru cremă100 ml lapte1 lingură amidon150 g zahăr pudră200 g unt2 esenţe de vanilie

zahăr pudră,pentru decor

Cum se prepară

Freci margarina cu zahărul,apoi adaugi romul,făina,coaja rasă de lămâie şi praful de copt. Obţii un aluat vârtos,pe care îl înfăşori într-o folie de plastic şi îl laşi la frigider 30 de minute.

Întinzi o foaie mai groasă de aproximativ 0,5 cm şi decupezi discuri mici. Aşezi într-o tavă unsă şi tapetată şi dai la cuptor 15-20 de minute.

Fierbi laptele cu amidonul până se îngroaşă şi laşi la răcit. Freci untul spumă cu zahărul şi esenţa de vanilie,apoi încorporezi treptat compoziţia de lapte. Lipeşti  fursecurile coapte şi răcite,două câte două,cu crema de vanilie şi le presari cu zahăr pudră.

Dificultate medie

20-25 bucăţi

70’