„Nuci“cu cremă de vanilie

Ai nevoie de: 150 g margarină, 200 g făină, 100 g zahăr, 1 lingură rom, 1 plic praf de copt, coajă rasă de lămâie
Pentru cremă100 ml lapte1 lingură amidon150 g zahăr pudră200 g unt2 esenţe de vanilie
zahăr pudră,pentru decor
Cum se prepară
Freci margarina cu zahărul,apoi adaugi romul,făina,coaja rasă de lămâie şi praful de copt. Obţii un aluat vârtos,pe care îl înfăşori într-o folie de plastic şi îl laşi la frigider 30 de minute.
Întinzi o foaie mai groasă de aproximativ 0,5 cm şi decupezi discuri mici. Aşezi într-o tavă unsă şi tapetată şi dai la cuptor 15-20 de minute.
Fierbi laptele cu amidonul până se îngroaşă şi laşi la răcit. Freci untul spumă cu zahărul şi esenţa de vanilie,apoi încorporezi treptat compoziţia de lapte. Lipeşti fursecurile coapte şi răcite,două câte două,cu crema de vanilie şi le presari cu zahăr pudră.
Dificultate medie
20-25 bucăţi
70’