Orez cu mazăre şi dovlecei
Găteşte ceva rapid, cu legume proaspete de vară: mazăre şi dovlecei. Adaugă şi un pumn de orez, puţină verdeaţă şi prânzul este gata pe loc. Poftă bună!
Ingrediente pentru mâncare cu mazăre şi dovlecei
200 g orez
100 g fasole verde
100 g mazăre boabe
50 g unt
1 dovlecel verde
1 dovlecel galben
sare piper
1 legătură pătrunjel
Mod de preparare
Pui orezul la fiert în 400 ml de apă cu puţin sare. Ţii 8-10 minute, apoi scurgi de apă. Fierbi mazărea şi fasolea verde aproximativ 7 minute, apoi scurgi bine de apă.
Încingi untul într-o tigaie mai adâncă, pui mazărea, păstăile şi dovleceii tăiaţi felii şi căleşti 5-6 minute. Adaugi orezul şi potriveşti gustul cu sare şi piper. Presari pătrunjel proaspăt tocat.
Sursa foto: Shutterstock