Orez cu mazăre şi dovlecei

1 mazare dovlecei orez jpg jpeg

Ai rămas în pană de idei? Găteşte ceva rapid, cu legume proaspete de vară: mazăre şi dovlecei. Adaugă şi un pumn de orez, puţină verdeaţă şi prânzul este gata pe loc. Poftă bună!

Ingrediente pentru mâncare cu mazăre şi dovlecei

200 g orez

100 g fasole verde

100 g mazăre boabe

50 g unt

1 dovlecel verde

1 dovlecel galben

sare piper

1 legătură pătrunjel

Pune orezul la fiert în 400 ml de apă cu puţin sare. Ţine-l 8-10 minute, apoi scurge-l de apă. Fierbe mazărea şi fasolea verde aproximativ 7 minute, apoi scurge-le bine de apă. Încinge untul într-o tigaie mai adâncă, pune mazărea,

păstăile şi dovleceii tăiaţi felii şi căleşte-i 5-6 minute. Adaugă orezul şi potriveşte gustul cu sare şi piper. Presară pătrunjel proaspăt tocat.

Sursa foto: Shutterstock