Orez cu mazăre şi dovlecei

1 mazare dovlecei orez jpg jpeg

Găteşte ceva rapid, cu legume proaspete de vară: mazăre şi dovlecei. Adaugă şi un pumn de orez, puţină verdeaţă şi prânzul este gata pe loc. Poftă bună!

Ingrediente pentru mâncare cu mazăre şi dovlecei

200 g orez

100 g fasole verde

100 g mazăre boabe

50 g unt

1 dovlecel verde

1 dovlecel galben

sare piper

1 legătură pătrunjel

Mod de preparare

Pui orezul la fiert în 400 ml de apă cu puţin sare. Ţii 8-10 minute, apoi scurgi de apă. Fierbi mazărea şi fasolea verde aproximativ 7 minute, apoi scurgi bine de apă.

Încingi untul într-o tigaie mai adâncă, pui mazărea, păstăile şi dovleceii tăiaţi felii şi căleşti 5-6 minute. Adaugi orezul şi potriveşti gustul cu sare şi piper. Presari pătrunjel proaspăt tocat.

Sursa foto: Shutterstock