Paste cu vinete, reţeta rapidă

Tuturor ne plac pastele, fie că vorbim de cele preparate tradiţional, după reţete italiene, fie că vorbim de reţete mai atipice. Dacă îţi plac atât pastele, cât şi vinetele, atunci trebuie să încerci această reţetă.
Dificultate medie / Preparare: 25'/ 4 porţii
Ai nevoie de
2 vinete
4 roşii
200 g paste
1 linguriţă zahăr brun
sare
piper
1-2 linguri ulei
4 căţei usturoi
câteva frunzuliţe pătrunjel
Mod de preparare
Fierbi pastele conform indicaţiilor de pe pachet şi le scurgi.
Speli vinetele, le tai feliuţe pe lung, le dai cu sare şi le ţii la scurs 30 de minute. Le clăteşti, le ştergi, le frigi pe grătarul încins şi le dai deoparte.
Pentru sos, speli roşiile, le dai prin răzătoare şi le pui la fiert, până când scade sosul şi se îngroaşă.
Separat, încingi uleiul, pui căţeii de usturoi mărunţiţi şi îi căleşti uşor, ca să elibereze aroma, apoi adaugi sosul de roşii, sare şi piper, după gust, zahărul şi ţii pe foc 10 minute ca să se combine aromele.
Serveşti pastele amestecate cu sosul, cu feliile de vinete şi decorezi cu frunze de pătrunjel.
Sursa foto: chocolateandzucchini.com
































