Învaţă să prepari vinete umplute!

1 56657 original jpg jpeg

Astăzi vă propunem o mâncare cu influenţe orientale preparată de o româncă stabilită de câţiva ani în Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite.

Se spune că numele provine de la un preot turc – imam se numeşte cel care "slujeşte",ca să zic aşa,într-o moschee –,care a leşinat de plăcere când a gustat din acest preparat pe care îl făcuse soţia sa. Alte povestiri,mai comice,sugerează că ar fi leşinat la aflarea costului ingredientelor sau a cantităţii de ulei folosite la preparare. O altă istorisire zice că un imam s-a căsătorit cu fiica unui negustor de ulei de măsline. Zestrea ei a constat în 12 borcane,de statura unui om,pline cu ulei de măsline de cea mai bună calitate.

Se mai zice că fata nu ar fi ştiut să gătească,dar când a venit vremea să facă ceva de mâncare i-a pregătit soţului ei aceste vinete umplute cu ceapă,roşii şi usturoi. Imamului i-au plăcut atât de mult încât a rugat-o să le facă în fiecare zi. În cea de-a treisprezecea zi,uimit că nu a mai avut la masă vinetele lui preferate,a întrebat ce s-a întâmplat. Soţia i-a raspuns că a terminat tot uleiul de măsline dat zestre de tatăl ei şi că nu a mai avut cu ce să prăjească. La aflarea veştii,imamul a leşinat. Deci,aveţi grijă ce variantă a poveştii preferaţi! Mie îmi place să leşin de plăcere,aşa că varianta mea este una mai dietetică,nu foloseşte prea mult ulei.Puteţi pune pătrunjel sau să îl folosiţi doar la decorSpălaţi vinetele bine,apoi tăiaţi-le pe jumătate,dar nu de tot,cât să se ţină în cotor. Puneţi sare în tăietură şi lăsaţi-le o jumătate de oră să îşi lase zeama cea amară. Între timp,puneţi pe foc o oală adâncă cu apă atât cât să acopere toate vinetele. Stoarceţi vinetele şi opăriţi-le la foc mare pentru câteva minute. Lăsaţi-le la scurs şi pregătiţi umplutura. Tăiaţi toate ingredientele. Încingeţi uleiul de măsline şi adăugaţi ceapa,ţelina,ardeiul gras şi ardeiul iute (cel verde). Ţineţi tigaia pe foc până când toate legumele s-au înmuiat. Adăugaţi roşiile tăiate cubuleţe şi mai lăsaţi pe foc câteva minute,până scade zeama,apoi puneţi pasta de roşii,asezonaţi cu sare şi piper şi lăsaţi ca toate ingredientele să se întrepătrundă. La final adăugaţi usturoiul tocat.



Recente

ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg
Gogosele cu frisca  Sursa foto shutterstock 1889970016 jpg
Paste Fettucine Alfredo  Sursa foto shutterstock 2202348275 jpg
Sensibiltate dentara  Scapa de dureri  Sursa foto shutterstock 1051409183 jpg
silueta jpg
masina de spalat vase jpg