Paste ravioli cu carne şi ierburi aromatice, un preparat pe gustul tuturor
Descoperă cum să prepari pas cu pas o cină rapidă! Este perfectă în weekendurile cu vreme bună în care preferi să petreci mai mult timp afară sau pur şi simplu să stai mai mult în compania celor dragi decât în bucătărie.
Nimic mai simplu şi mai bun decât să pregăteşti câteva porţii gustoase de paste cu carne. Este un preparat săţios, care dă energie şi descreţeşte frunţile la final de săptămână când ne relaxăm mai mult.
Ingrediente
Pentru ravioli:
200 g făină
3 ouă
1 lingură ulei
½ linguriţă sare
Pentru umplutură:
200 g carne tocată
15 g busuioc proaspăt
oregano uscat, mărunţit, după gust
1 mână spanac
2-3 fire pătrunjel
1 căţel de usturoi
piper
Pentru sos:
1 căţel usturoi
20 g parmezan
busuioc proaspăt
3 linguri ulei de măsline
Pentru decor:
1 roşie
parmezan, după gust
Mod de preparare:
Pasul 1
Pentru ravioli, combini făina cu sarea, apoi faci loc în centru pentru ouă şi ulei. Frămânţi aluatul, îl acoperi cu folie alimentară şi-l dai la frigider.
Pasul 2
Într-o tigaie, pui carnea tocată pe care o sărezi şi o piperezi, apoi o ţii pe foc, până îşi schimbă culoarea, amestecând din timp în timp. O dai deoparte. Toci usturoiul, busuiocul, pătrunjelul şi le amesteci cu carnea tocată.
Pasul 3
Pasul 4
Decupezi ravioli şi-i fierbi ca pe paste, dar nu mai mult de 3 minute. Îi scoţi pe un platou, îi dai cu sare şi piper. Pentru sos, blendezi usturoiul zdrobit, parmezanul ras, busuiocul şi uleiul de măsline până devine o pastă omogenă. Stropeşti ravioli cu sos şi decorezi cu roşii şi parmezan.
FOTO: Profimedia