Paste ravioli cu carne şi ierburi aromatice, un preparat pe gustul tuturor

6 ravioli profimedia 0174692246 1 ok jpg jpeg

Descoperă cum să prepari pas cu pas o cină rapidă! Este perfectă în weekendurile cu vreme bună în care preferi să petreci mai mult timp afară sau pur şi simplu să stai mai mult în compania celor dragi decât în bucătărie.

Nimic mai simplu şi mai bun decât să pregăteşti câteva porţii gustoase de paste cu carne. Este un preparat săţios, care dă energie şi descreţeşte frunţile la final de săptămână când ne relaxăm mai mult.

Ingrediente

Pentru ravioli:

stanga
dreapta
2 pas 2 profimedia 0253077135 1 jpg jpeg
3 pas 3 profimedia 0253466840 1 jpg jpeg
4 pas 4 profimedia 0253077138 1 jpg jpeg
5 pas 4 profimedia 0014125179 1 jpg jpeg
8 cpf promo de numar 128x89 jpg jpeg

200 g făină

3 ouă

1 lingură ulei

½ linguriţă sare

Pentru umplutură:

200 g carne tocată

15 g busuioc proaspăt 

oregano uscat, mărunţit, după gust

1 mână spanac

2-3 fire pătrunjel

1 căţel de usturoi

piper

Pentru sos:

1 căţel usturoi

20 g parmezan

busuioc proaspăt

3 linguri ulei de măsline

Pentru decor:

1 roşie

parmezan, după gust

Mod de preparare:

Pasul 1     

Pentru ravioli, combini făina cu sarea, apoi faci loc în centru pentru ouă şi ulei. Frămânţi aluatul, îl acoperi cu folie alimentară şi-l dai la frigider.

Pasul 2           

Într-o tigaie, pui carnea tocată pe care o sărezi şi o piperezi, apoi o ţii pe foc, până îşi schimbă culoarea, amestecând din timp în timp. O dai deoparte. Toci usturoiul, busuiocul, pătrunjelul şi le amesteci cu carnea tocată.

Pasul 3         

8 cpf promo de numar 128x89 jpg jpeg

Pasul 4       

Decupezi ravioli şi-i fierbi ca pe paste, dar nu mai mult de 3 minute. Îi scoţi pe un platou, îi dai cu sare şi piper. Pentru sos, blendezi usturoiul zdrobit, parmezanul ras, busuiocul şi uleiul de măsline până devine o pastă omogenă. Stropeşti ravioli cu sos şi decorezi cu roşii şi parmezan.

FOTO: Profimedia