Păstrav prăjit în crustă de mălai şi mămăligă pane

1 reteta pastrav si mamaliga jpg jpeg

Ce poate fi mai delicios decât un păstrăv în crustă de mălai. Pe lângă beneficiile pentru sănătate, acest tip de peşte are şi un gust desăvârşit şi este uşor de preparat. Îţi oferim, mai jos, o reţetă inedită de păstrăv, care se serveşte cu mujdei şi cu mămăligă pane. Un deliciu!

 

Reţeta a fost prezentată de un concurent la emisiunea Chefi la cuţite, de la Antena 1, de un concurent al show-ului culinar.

Ingrediente Reţeta Păstrav prăjit în crustă de mălai şi mămăligă pane

  • 4 păstrăvi refrigeraţi 
  • Sare şi piper
  • 300 ml ulei
  • 500 gr mălai
  • 200 gr unt
  • 200 gr fulgi de porumb
  • 4 ouă
  • 2 căpăţâni de usturoi
  • mix de flori comestibile
  • germeni mazare 

Citeşte şi: Dulceaţa de căpşuni, cea mai simplă reţetă! Secretul pe care trebuie să-l ştie orice gospodină

Mod de preparare Reţeta Păstrav prăjit în crustă de mălai şi mămăligă pane

Păstrăvii se asezonează cu sare şi piper, apoi se trec prin mălai şi se prăjesc în ulei încins, până se rumenesc bine. Se scot pe prosoape de hârtie absorbante.

Se prepară o mămăligă clasică, se adaugă puţin unt la final şi se răstoarnă pe platou pentru a se răci.

Citeşte şi: Zacuscă de ghebe moldovenească, reţeta gospodinelor

Se ia din ea cu lingura, se fac nişte bulgăraşi care se trec prin ouă amestecate cu sare, apoi prin fulgi de porumb şi se prăjesc în ulei încins.

Din usturoi se prepară mujdei cu puţin unt şi se serveşte cu păstrăvii pane şi bulgăraşii de mămăligă.

Foto: a1.ro