Peşte cu legume în aspic pentru mese pretenţioase
Iată o combinaţie savuroasă de ingrediente, care va satisface poftele şi celui mai pretenţios gurmand!
Ai nevoie de
500 g file de crap3 morcovi1 ceapă 200 g mazăre1 conservă porumb3 căţei de usturoi3 ouă fierte80 g gelatină1 lămâie1 foaie de dafin2 l apăsare boabe de piper, după gust
Preparare
Speli, cureţi şi fierbi legumele, mai puţin usturoiul, în apă cu sare până când se înmoaie. Le laşi la răcit, le tai cubuleţe şi le pui într-un bol. În aceeaşi apă, fierbi peştele cu usturoiul, foaia de dafin şi piper boabe, după gust. Ţii pe foc 10 minute, îl laşi la răcit şi îl tai cuburi. Păstrezi supa în care au fiert.
Cureţi ouăle de coajă, le mărunţeşti, apoi le adaugi peste legume.
Răstorni peste ingredientele din bol şi porumbul din conservă scurs, în prealabil, de apă.
Strecori supa şi o combini cu zeama de lămâie. Prepari gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj, apoi o torni în supă şi omogenizezi. O răstorni peste ingredientele din bol.
Separat, pregăteşti o tavă dreptunghiulară şi torni în ea compoziţia. O dai la frigider până a doua zi. Serveşti aspicul decorat după imaginaţie.