Peşte învelit în bacon, cu cartofi noi
Încearcă acest preparat pentru a-ţi uimi oaspeţii sau atunci când vrei să guşti ceva cu totul deosebit!
Ai nevoie de
500 g cartofi noi
sare grunjoasă
½ pachet unt
sare
piper negru măcinat
½ linguriţă cimbru
3-4 căţei de usturoi,descojiţi
2 păstrăvi
6 felii de bacon
zeamade la ½ lămâie
Preparare
Freci cartofii noi cu sare grunjoasă,îi speli bine,îi pui într-o oală cu apă şi îi fierbi până se
înmoaie. Când sunt gata,îi scurgi şi îi tai felii subţiri. Pui hârtie de copt într-o tavă,o ungi cu unt şi aşezi feliile de cartofi. Adaugi cubuleţe de unt din loc în loc,condimentezi cu sare,piper şi cimbru şi aşezi usturoiul printre cartofi.
Cureţi păstrăvii,îi speli şi-i usuci bine cu prosoape absorbante. Îi crestezi,din loc în loc,cu un cuţit bine ascuţit,apoi îi înfăşori,pe fiecare,cu trei felii de bacon. Îi aşezi peste cartofi,presari cimbru,acoperi cu folie de aluminiu şi dai tava la cuptor. Spre final,dai folia la o parte şi mai ţii câteva minute,până se rumeneşte baconul. Serveşti păstrăvii stropiţi cu zeamă de lămâie,alături de cartofii copţi.
Sursă foto:Profimedia