Peşte la cuptor cu sos de iaurt

1 74219 original jpg jpeg

Iaurtul se numără printre produsele lactate bogate în calciu, care contribuie la sănătatea oaselor. Iaurtul conţine o serie de nutrimenţi importanţi. O cană de iaurt îţi oferă 49% din necesarul zilnic de calciu. De asemenea, este bogat în fosfor, magneziu şi potasiu. Aceste minerale sunt esenţiale pentru metabolism, reglarea tensiunii arteriale şi menţinerea sănătăţii sistemului osos.

Ai nevoie de

1 lămâie,tăiată felii

1 crenguţă rozmarin

1 păstrăv curăţat

1 lingură ulei

3 căţei de usturoi

sare grunjoasă

piper

Pentru sos

3 căţei de usturoi

1 lingură ulei

sare

piper

200 g iaurt

busuioc tocat,după gust

2 linguri seminţe de floarea-soarelui

Preparare

Încingi cuptorul. Aranjezi câteva felii de lămâie într-o tavă. Umpli peştele cu usturoi,rozmarin tocat şi cu câteva felii de lămâie. Condimentezi cu sare şi piper,după gust. Îl aşezi în tavă şi îl stropeşti cu puţin ulei. Îl dai la cuptor 15-20 de minute,până se rumeneşte.

Pentru sos,pisezi căţeii de usturoi şi îi freci cu puţină sare până obţii o pastă fină. Adaugi uleiul,pui piper,după gust,şi omogenizezi. Îl combini cu iaurtul scurs bine şi amesteci până se omogenizează. Presari busuiocul tocat şi seminţele de floarea-soarelui. Serveşti peştele cald cu rozmarin tocat,felii de lămâie şi sosul de usturoi.

Foto:Profimedia

Citeşte şi:Reţetă uşoară cu hering şi cartofi

Coroniţă umplută cu brânză şi nuci,reţetă pentru masa de Paşti