Peşte pane
Ai nevoie de: 2 rondele sau file de peşte, 1 ou, 2 linguri de apă minerală, 50 g făină, 50 g pesmet, 100 ml ulei, pătrunjel, sare, 1 lămâie
Pentru:2 porţii
Preparare:20’
Dificultate:mică
Cum se prepară:
Speli peştele şi îl tamponezi cu un şerveţel absorbant pentru a elimina excesul de apă,apoi îl dai cu sare şi piper.
Baţi bine oul cu puţină sare,piper,făina şi apa minerală.
Încingi o tigaie cu ulei. Dai fiecare bucată de peşte prin pesmet,apoi prin amestecul cu ou,îl scurgi şi îl pui la prăjit în uleiul încins.
Îl laşi până se pătrunde bine şi capătă o culoarea auriu-arămie.
Serveşti cald,după gust,cu garnitură de cartofi natur şi stropit cu zeamă de lămâie şi pătrunjel verde.