Piept de pui umplut cu salam şi mozzarella, în sos de roşii
Prepară o reţetă gustoasă pentru cei dragi: piept de pui umplut cu salam Victoria şi mozzarella, în sos de roşii.
Ingrediente pentru 8 persoane:
-8 fileuri din piept de pui,fiecare cântărind aproximativ 150g
-320 g de salam Victoria de la Moldova în Bucate,tăiat în felii foarte subţiri
-1 kg de roşii cuburi în bulion
-2 cepe mici tocate
-5-6 căţei de usturoi tocaţi
-2 linguri de pătrunjel verde tocat
-5-6 linguri de ulei de floarea soarelui
-600 g de brânză mozzarella răzuită
-sare şi pier negru măcinat,după gust
Mod de preparare:
Tocaţi usturoiul şi ceapa mărunt,apoi sotaţi-le în uleiul cald până devin translucide,adăugând roşiile cuburi în bulion şi sare. Fierbeţi sosul timp de 5-6 minute,apoi adăugaţi puţin pătrunjel tocat.
Încingeţi cuptorul la temperatura de 170 °C. Ungeţi cu unt un vas de Jena sau o tavă de porţelan,suficient de mare pentru 8 porţii,apoi acoperiţi fundul vasului cu ½ din sosul de roşii pregătit.
Întindeţi bucăţile de piept,bătându-le cu un ciocan de şniţele între două foi de plastic alimentar,apoi asezonaţi-le cu sare şi piper.
Aşezaţi pe fiecare felie întinsă de piept de pui câteva feliuţe de salam,acoperind suprafaţa cărnii,apoi presăraţi cu ½ din mozzarella răzuită. Rulaţi feliile de carne şi prindeţi-le cu scobitori.
Aşezaţi rulourile din piept de pui în vasul tapetat cu sos,apoi turnaţi sosul rămas peste acestea. Băgaţi vasul în cuptor,iar după 25 de minute presăraţi restul de brânză răzuită deasupra,continuând încă 20 de minute.
După ce mozzarella s-a rumenit frumos,scoateţi vasul din cuptor,servind rulourile cu sosul din tavă şi orez fiert.