Piersicuţe cu cremă de brânză - reţetă delicioasă!

1 66475 original jpg jpeg

Platoul festiv cu prăjituri va arăta mult mai apetisant dacă vei aşeza pe el, pe lângă cozonac şi fursecuri, şi aceste piersicuţe umplute cu cremă de brânză. Incercati si voi aceasta reteta de piersicuţe cu cremă de brânză, este o reţetă delicioasă!

De ce ai nevoie pentru piersicuţe cu cremă de brânză

Pentru umplutură

500 g cremă de brânză

110 g zahăr

1 lingură esenţă de vanilie

coaja de la o portocală

Pentru piersicuţe

540 g făină

1 lingură praf de copt

3 ouă

150 g zahăr

120 ml lapte

115 g unt

coaja de la 1 lămâie

Pentru decor

zahăr

colorant alimentar roz sau roşu

frunze de mentă

Cum se prepară piersicuţe cu cremă de brânză

Pentru cremă,amesteci brânza cu zahărul până devine cremoasă,adaugi coaja de portocală şi vanilia,dai vasul la rece acoperit cu folie alimentară.

Pentru piersicuţe,dai drumul la cuptor şi aşezi hârtie de copt în tavă.

Cerne făina şi amestec-o cu praful de copt. Mixează ouăle cu zahărul până capătă o consistenţă cremoasă,adaugi laptele,untul topit şi coaja de lămâie. După ce s-au omogenizat adaugă făina treptat. Dai aluatului forma unei bile şi-l laşi să se odihnească. Dacă se lipeşte aluatul de mâini este semn că mai trebuie să adaugi 1-2 linguri de făină. Împarte aluatul în 44-48 de bile egale,cărora le dai o formă rotundă,ca de fursecuri. Le aşezi în tavă lăsând aproximativ 2 cm între ele şi le dai la cuptor 15-20 de minute. Când timp fursecurile sunt calde scobeşte uşor miezul pe interior,pentru a le putea umple. Ai grijă cum le manevrezi deoarece sunt fragede şi se pot rupe.

Umple fursecurile cu crema de brânză şi uneşte-le în aşa fel încât jumătăţile să fie egale.Cu o pensulă colorează uşor piersicuţele şi dă-le prin zahăr. Pune-le pe un platou,înfăşoară-le în folie şi ţine-le la rece câteva ore,pentru a se frăgezi. Le decorezi cu frunze de mentă.

Sursa foto http://www.mitzyathome.com