Piure de spanac

În sezonul rece, alege să incluzi cât mai multe vitamine în regimul tău alimentar.
Dificultate mediePreparare 1 h2 porţii
Ai nevoie de
1 kg spanac
3 căţei de usturoi
1 lămâie
2 linguri făină
ulei, pentru prăjit
1 fir praz
5 felii bacon
sare
piper
cartofi natur
ouă ochiuri
Mod de preparare piure de spanac
Cureţi şi speli prazul, îl tai în 5 felii pe lung. Înveleşti fiecare bucată într-o felie de bacon, le asiguri cu scobitori şi le dai la cuptorul încins, în prealabil, până se rumenesc.
Speli şi opăreşti spanacul 10 minute în apă cu sare. În strecori, păstrezi o cană de zeamă, şi îl laşi la scurs.
Pui la încins uleiul, adaugi spanacul mărunţit şi amesteci. Combini făina cu zeama păstrată şi o torni peste spanac, omogenizezi şi ţii la fiert până când dispare mirosul de făină. Mărunţeşti usturoiul, îl adaugi şi pe el, presari sare şi piper, torni zeama de lămâie şi mai ţii 10 minute să se combine aromele. Serveşti piureul de spanac cu cartofi natur, ouă ochiuri şi cu baconul rumenit.