Plăcintă cu spanac

1 53584 original jpg jpeg

Ingrediente: Pentru aluat:500 g făină,150 g margarină,1 cub de drojdie,150 ml apă,sare,1 linguriţă oţet. Pentru umplutură: 5 ouă fierte,4 ouă crude + 1 ou de uns,300 g spanac proaspăt,200 g telemea,2 cepe,2 linguri ulei,sare, piper

Cum se prepară:

1 Se amestecă făina cu drojdia dizolvată în apă caldă,se adaugă un praf de sare,margarina topită,oţetul şi se frământă un aluat elastic,pe care-l laşi să crească. Se curăţă ceapa,se taie mărunt şi se căleşte în uleiul încins. Se adaugă spanacul spălat bine şi tocat. Se lasă pe foc 15 minute,până când se înmoaie spanacul. Se ­lasă să se răcească,după care se adaugă telemeaua mărunţită,ouăle crude,sare şi piper,după gust.

2 Se împarte aluatul în două şi se întind două foi,una mai groasă şi una mai subţire. Cu foaia groasă se îmbracă forma de tort,astfel încât să treacă de marginea tăvii. Se ­pune compoziţia de spanac şi se aşază ouăle fierte întregi şi curăţate de coajă. Se acoperă plăcinta cu foaia subţire,se lipesc marginile celor două foi şi se răsucesc ca în imagine. Se unge plăcinta cu ou şi se introduce în cuptorul preîncălzit pentru circa o oră.