Plăcintă cu cartofi
Ştiai că poţi să pui cartofi şi la o plăcintă? Descoperă cum se prepară în cele ce urmează!
Ai nevoie de
1 pachet aluat foitaj
1 kg cartofi
2 cepe verzi
200 g smântână
200 g brânză moale
sare
piper
1 ou,pentru uns
Preparare
Speli cartofii şi-i fierbă în coajă în apă cu sare,apoi îi laşi la răcit,îi descojeşti şi-i feliezi. Amesteci brânza cu smântâna,adaugi cepele verzi tocate,sare şi piper după gust.
Întinzi foile de aluat şi decupezi două felii rotunde. Aşezi o foaie într-o tavă tapetată,pui un strat de cartofi feliaţi,unul de cremă de brânză,încă unul de cartofi şi continui până când termini ingredientele,deasupra fiind cremă. Aşezi foaia rămasă,o ungi cu ou şi o dai la cuptor până când rumeneşte. Decorezi după imaginaţie.
Sursă foto:Profimedia