Plăcintă cu cartofi noi şi spanac
Ai nevoie de: 1 foaie aluat foitaj, câţiva cartofi noi, 400 g spanac, 50 ml lapte, 1 nucă unt, 150 g caşcaval răzuit, 150 telemea răzuită, 1 gălbenuş, sare, piper, 300 g roşii cherry, pătrunjel (pentru ornat)
Speli spanacul,îl scurgi bine,îl toci şi îl căleşti în untul topit până se înmoaie. Adaugi laptele şi telemeaua răzuită şi mai laşi pe foc potrivit câteva minute. Condimentezi cu sare şi piper,după gust.
Cureţi cartofii de coajă şi îi tai bucăţi,în funcţie de cât de mari sunt.
Aşezi foaia de aluat într-o tavă tapetată,acoperind inclusiv pereţii şi ungi marginile cu gălbenuş bătut. Aşezi spanacul,cartofii,roşiile tăiate,potriveşti de sare şi piper şi dai la cuptor pentru 30 de minute.
Scoţi,presari caşcavalul răzuit pe deasupra şi mai laşi 10 minute în cuptor la foc molcom. Serveşti caldă cu frunze de pătrunjel.
Dificultate mică
95’
1 tavă