Plăcintă cu cartofi şi ciuperci
Unul dintre principalele ingrediente ale acestei plăcinte cu cartofi şi ciuperci este prazul. Fiind mai dulceag, îl poţi folosi oricând, aproape în orice mâncare în loc de ceapă.
Această legumă cu virtuţi de medicament este bogată în minerale (sodiu,potasiu,calciu,mangan,sulf,siliciu,fosfor,fier),vitaminele A,B1,B2 şi C,precum şi celuloză,ulei volatil,proteine şi hidraţi de carbon. 87-90% din masă prazului este apă,ceea ce îi conferă puternice proprietăţi diuretice.
Plăcintă cu cartofi şi ciuperci – Ingrediente (1 tavă)
500 g aluat foitaj
Pentru umplutură
4-5 cartofi roşii
200 g ciuperci
1 morcov fiert
1 fir de praz (partea albă)
6 linguri ulei
1 legătură mărar
1 legătură pătrunjel
nucşoară
sare
piper
1 ou