Plăcintă cu coacăze
Ce ai nevoie: › 250 g făină › 120 g zahăr pudră › 120 g unt › 1 gălbenuş › 1 vârf de cuţit sare › 2 banane › sucul de la 1 lămâie › 100 g migdale › 300 g coacăze › 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată › 2 ouă
1 Se cerne făina şi se aşază sub formă de fântână pe o planşetă,se adaugă 70 g de zahăr pudră,untul tăiat bucăţi,gălbenuşul şi sarea.
2 Se frământă un aluat potrivit de tare şi se pune la frigider pentru cel puţin 30 de minute. Se unge şi se tapetează o formă de tartă cu diametrul de 25 cm.
3 Se împarte aluatul în două părţi. Se întind două foi. Cu prima foaie,îmbraci forma,după care înţepi din loc în loc cu furculiţa.
4 Bananele se curăţă de coajă şi se taie felii,se stropesc cu zeamă de lămâie şi se presară cu restul de zahăr.
5 Se adaugă peste banane gălbenuşurile,jumătate din migdale tăiate felii,coacăzele spălate şi scurse,scorţişoara,albuşul bătut spumă şi se amestecă uşor.
6 Se toarnă amestecul în formă,se acoperă cu cealaltă foaie,se unge deasupra cu un gălbenuş bătut,se presară migdalele rămase şi se coace,la foc potrivit,circa 40-45 de minute. Se lasă să se răcească în formă.