Plăcintă cu roşii

1 66889 original jpg jpeg

Ingrediente: Pentru aluat: 200 g făină, 125 g unt, sare, 3 linguri apă foarte rece,piper, 1 lingură caşcaval ras, 1 căţel de usturoi. Pentru umplutură: 200 g şuncă afumată, 200 g caşcaval sau telemea, 300 ml smântână, 2 ouă, 300 g roşii cherry, 1 praf de nucşoară, sare, piper, pătrunjel verde pentru decor.

Cum se prepară

Se frământă un aluat sfărâmicios din unt,făină,un praf de sare,piper măcinat,după gust. Se adaugă caşcavalul ras şi usturoiul pisat,puţin câte puţin,până se încorporează. Dacă este nevoie,se poate adăuga încă puţină apă rece,până se obţine un aluat omogen. Se lasă la rece 30 de minute.

Se taie şunca bucăţele,se amestecă apoi cu caşcavalul (sau telemeaua) ras,ouăle bătute ca pentru omletă,praful de nucşoară,smântână,piper,după gust,şi sare dacă mai este nevoie.

Se întinde a-lua­­tul în foaie subţire,se îmbracă o tavă de 20x30 cm,cu pereţi cu tot,se pune la cuptor pentru 10 minute,apoi se scoate din cuptor şi se adaugă amestecul pentru umplutură. Deasupra se pun roşiile întregi (sau chiar pe vrej,pentru a fi cât mai spectaculoase!) şi se introduce tava în cuptorul bine încins,pentru circa 40 de minute. Se serveşte caldă,decorată cu pătrunjel verde.