Plăcintă de spanac cu brânză
Bogat în vitamine şi nutrimenţi, spanacul este foarte sănătos pentru organism. Consumă-l în stare proaspătă sau în cele mai delicioase mâncăruri, cum ar fi plăcintele.
Ai nevoie de:
Pentru foi
12 ouă
12 linguri de smântănă
12 linguri făină
800 g spanac
sare,piper
Pentru umplutură
600 g brânză
4 linguri smântână
200 g roşii uscate
1 ceapă
Cum se prepară:
Opăreşti spanacul şi îl toci. Amesteci gălbenuşurile cu smântânaşi cu făina. Adaugi spanacul şi puţină sare. Baţi albuşurile spumă şi le încorporezi în amestecul de spanac. Împarţi compoziţia în două şi coci fiecare foaie în tava tapetată. Le ţii în cuptor 20 de minute,după care le laşi la răcit.
Citeşte şi Plăcintă cu budincă şi banane. Reţeta cea mai simplă
Între timp,mixezi brânza cu smântâna şi adaugi roşiile uscate şi ceapatocată mărunt. Aşezi pe un platou o foaie,întinzi umplutura şi acoperi cu cealaltă foaie. Le dai la rece 1 oră.
Citeşte şi Plăcintă cu cartofi