Plăcinte cu brânză şi dulceaţă
Aceste plăcinte sunt gata în 40 de minute, ceea ce le face desertul perfect în situaţia în care te decizi să dai o petrecere neplanificată din vreme.
Ai nevoie de
1 pachet aluat foitaj
Pentru umplutură
400 g brânză de vaci,scursă
2 ouă
3-4 linguri de zahăr
esenţăde vanilie
coajă rasăde lămâie
1 ou,pentru uns
dulceaţă de portocale
Preparare
Mixezi brânza de vaci cu ouăle şi cu zahărul,până la omogenizare. După ce s-au încorporat,adaugi esenţa de vanilie şi coaja de lămâie şi dai compoziţia deoparte.
Desfaci aluatul decongelat şi tai foile în 9 pătrate. Le întinzi uşor,cu sucitorul dat prin făină. Aşezi pe fiecare,cu o lingură,compoziţia de brânză,având grijă să laşi marginile libere. Le împătureşti astfel încât să nu se scurgă compoziţia,pui în centru dulceaţă după gust,şi aşezi pacheţelele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Le ungi cu oul bătut şi dai tava la cuptorul încălzit,în prealabil,până se rumenesc.
Sursă foto:Profimedia