Idee de preparat săţios şi rapid: paste cu pui și sos de spanac
Aceste paste delicioase de pui făcute într-un sos cremos cu usturoi şi spanac pot fi o masă perfectă în orice noapte a săptămânii.
Cine nu iubește un preparat cremos de pui, mai ales când are o grămadă de aromă și este combinat cu paste pentru o masă confortabilă sățioasă într-un bol.
Una dintre rețetele uşor de preparat sunt pastele. Adaugă-le pui fiert sau făcut pe grătar şi un sos cu spanac. Vor avea un plus de cremozitate, sunt cu adevărat aromate și delicioase. Când ai nevoie de o masă sățioasă, te poţi baza pe această reţetă. Alternative grozave la carnea de pasăre ar fi orice tip de carne rămasă de la o friptură din ziua anterioară, bacon sau fructe de mare, creveţi. Eşti vegetarian sau ţii post? Poţi adăuga și legume la alegere, ciuperci în loc de carne.
Ingrediente pentru trei porţii
300 g penne
3 căței de usturoi
1 piept de pui fiert sau pe grătar
300 g spanac proaspăt
100 g parmezan
30 ml ulei de măsline
20 ml ulei de floarea soarelui
20 ml zeamă de lămâie
sare
piper
pătrunjel
Te-ar mai putea interesa: Paste Fettucine Alfredo
Mod de preparare
Fierbi pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi le scurgi și păstrezi 50 ml apă.
Tai pieptul de pui bucăți. Încingi într-o tigaie uleiul de floarea-soarelui și călești un minut cățeii de usturoi pisați, apoi adaugi spanacul și-l călești până se înmoaie.
Pui în blender spanacul, apa rămasă de la paste, jumătate din cantitatea de parmezan ras, uleiul de măsline și zeama de lămâie. Condimentezi cu sare și piper, după gust, și pasezi până obții un sos ușor lichid.
Vezi şi: Ciorbă de urzici cu pui. Alungă oboseala şi întăreşte sistemul imunitar
Combini pastele cu pieptul de pui și sosul de spanac. Le servești cu parmezan ras și pătrunjel tocat.
FOTO: Shutterstock