Pont pentru un weekend mai răcoros: sorbet de mango

Dacă nu te împaci cu deserturile care conţin lactoză, sorbetul este o variantă de sezon perfectă. Sorbetul are doar două ingrediente principale: fructele şi zahărul, la care se adaugă apă, zeamă de lămâie, dar nu şi lapte sau alte produse lactate, spre deosebire de îngheţată.

image

Încearcă această reţetă de sorbet de mango! Fructul în sine este cremos, deci îi va da şi desertului o textură deosebită, apropiată de cea a îngheţatei. Mango este excelent nu doar sub formă de sorbet, ci şi în smoothie-uri şi budinci, în salate de fructe ori de legume. Este folosit în bucătăria asiatică în diverse curry-uri şi preparate exotice, condimentate, unde se asociază foarte bine cu laptele de cocos. Este extrem de aromat, iar, dacă este bine copt, este un fruct foarte răcoritor. E perfect pentru vegani sau vegetarieni, într-o salată mixtă în care pui şi avocado, ardei, zeamă de lămâie.

Datorită complexului vitaminic pe care îl deţine cât şi proteinele, carbohidraţii, mango este extrem de util în încetinirea procesului de îmbătrânire prematură a organismului, protejând şi de apariţia bolilor de inimă. Iată câte motive ai să-l incluzi în dietă fie şi sub forma unui sorbet.

Ingredinte pentru opt porţii

200 g zahăr

250 ml apă

3 mango coapte

3 linguri zeamă de lămâie

1 vârf de cuţit sare

2 linguri rom, opţional

Te-ar mai putea interesa: Desert tropical pentru zile toride. Îngheţată de mango

Mod de preparare

Amesteci zahărul, sarea și apa şi le pui pe foc mic, până când zahărul se dizolvă complet. Dai deoparte.

Cureţi mango de coajă şi tai pulpa grosier. O combini cu zeama de lămâie şi o pui într-un blender, alături de sirop şi de rom, dacă doreşti. După omogenizare, transferi totul într-o caserolă pe care o dai la congelator pentru cel puţin şase ore.

Vezi şi: Cum să faci sorbet de pepene roşu răcoritor şi delicios, cu îngheţată de ciocolată

În primele trei ore, amesteci la fiecare 30 de minute, pentru a nu forma ace. Ornezi sorbetul după preferinţă, la servire.

FOTO: Shutterstock



Recente

Ce alimente sunt ultraprocesate si cat de periculoase sunt  Sursa foto shutterstock 1425370253 jpg
masuta cafea jpg
Secretele unei fripturi perfecte (1) jpg
Cele mai comune greșeli în prepararea cafelei și cum sa le eviți jpg
Cadoul de Secret Santa pentru o colega de birou cum te incardezi intr un buget rezonabil jpg
Taietei cu legume  Sursa foto shutterstock 2300575485 jpg
shutterstock 670245910 jpg
Biscuiti cu alune  Sursa foto shutterstock 1666911769 jpg
namol  foto   Shutterstock jpg
pexels peterfazekas 1764089 jpg
Smoothie de mere si morcovi  Sursa foto shutterstock 2354224031 jpg
Salata de linte  Sursa foto shutterstock 2080651627 jpg
shutterstock 1312092965 jpg
shutterstock 2492769881 jpg
Fursecuri cu susan  Sursa foto shutterstock 1852921957 jpg
55bfd353 3536 4f24 97d1 719555bb9f9b jpg
Placinta ciobanului  Sursa foto shutterstock 261383545 jpg
Un aliment care pare saatos iti poate creste colesterolul  Sursa foto shutterstock 2287820521 jpg
clickpentrufemei ro parfum arabesc  jpg
Biscuiti fragezi  Sursa foto shutterstock 2074324606 jpg