Portocaliu în farfurie: cheesecake cu dovleac şi cacao
Pentru că tot este sezonul dovleacului, îl poţi include în multe reţete de desert. Cheesecake-ul următor este deliciul suprem!
Dacă ţi-e poftă de ceva dulce şi nu ştii ce să mai pregăteşti, un cheesecake cu dovleac nu ar strica în aceste zile de toamnă.
Ingrediente
Pentru blatul de biscuiţi:
200 g biscuiţi digestivi
1 linguriţă rasă scorţişoară
150 g unt
Pentru umplutură:
400 g cremă de brânză
200 ml smântână pentru frişcă 35% grăsime
150 g zahăr
5 ouă
1 linguriţă esenţă de vanilie
400 g piure de dovleac copt
1 lingură cacao
fulgi de ciocolată, pentru decor
Mod de preparare
Amesteci biscuiţii pisaţi cu untul topit şi cu scorţişoara. Pui amestecul într-o tavă cu fundul detaşabil şi presezi bine cu dosul unei linguri. Laşi tava în frigider, iar între timp prepari umplutura. Baţi bine ouăle cu zahărul până când se deschid la culoare. Adaugi crema de brânză, esenţa de vanilie şi smântâna pentru frişcă. La final, încorporezi piureul de dovleac. Separat, amesteci un sfert din compoziţie cu cacaua. Torni peste blatul de biscuiţi mai întâi compoziţia cu cacao, apoi pe cea simplă. Pui tava în cuptorul preîncălzit la 170 °C, 45-50 de minute. Decorezi cu fulgi de ciocolată sau după preferinţă. Serveşti prăjitura rece.
FOTO Shutterstock.com