Prăjitură cu ciocolată şi portocale
Această reţetă se prepară foarte uşor are puţine calorii, nu conţine lactoză şi gluten. Pentru a prepara această prăjitură ai nevoie de o formă rotundă cu diametrul de 22 cm, pe care o vei unge cu ulei sau unt şi o vei tapetata cu hârtie de copt.
Ingrediente de care ai nevoie:
50 g pudră de cacao fără gluten
O linguriţă şi jumătate de extract de vanilie
Coajă de la o portocală,plus felii de coajă pentru a decora
75g migdale măcinate
50g făină fără gluten
Trei sferturi de linguriţă de bicarbonat de sodiu
Un praf de sare
3 ouă mari
150 g zahăr
150 ml ulei de floarea soarelui
Zahăr pudra pentru decor
Mod de preparare
Încălzeşte cuptorul la 170 de grade. Într-un vas mediu,bate pudra de cacao,extractul de vanilie şi coaja de portocală cu 100 ml de apă călduţă,până când obţii o pasta omogenă. Într-un vas mai mic,amestecă migdalele,făina,bicarbonatul de sodiu şi sarea.
Apoi,bate ouăle şi zahărul până devin cremoase şi adaugă uşor amestecul de făină şi migdale.
În recipientul cu amestecul de cacao,încorporează uleiul şi amestecul de ou până se combină bine. Adaugă în tavă şi coace pentru 30 de minute.
După ce se răceşte şi este îndeajuns de manevrabilă,scoate prăjitura din tavă şi lasă la răcit. Decorează prăjitura delicioasă cu coji de portocale şi zahăr pudră.