Prăjitură cu ciocolată şi vanilie

Un preparat dulce, cremos, acestă prăjitură cu ciocolată este o idee bună pentru zilele festive petrecute cu familia sau cu prietenii. Într-o oră şi jumătate ai gata o tavă de prăjitură pe care o poţi porţiona în funcţie de numărul invitaţilor.
Ai nevoie de
Pentru blat
4 ouă
7 linguri făină
4 linguri zahăr
50 ml ulei
1 praf de sare
Pentru crema de vanilie
1 plic budincă de vanilie
250 ml frişcă
Pentru crema de ciocolată
300 g ciocolată
500 ml smântână pentru frişcă
100 g nucă
Preparare
1. Mixezi ouăle cu zahărul până capătă o consistenţă spumoasă,încorporezi uleiul în fir subţire,sarea şi făina.
2. Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi o ţii la cuptor 40-45 de minute,până trece testul scobitorii.
3. Prepari budinca conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi o amesteci,după ce s-a răcorit,cu frişca bătută. Torni crema peste blatul răcorit şi dai prăjitura la rece două ore.
4. Topeşti ciocolata împreună cu smântâna,iar după ce s-au omogenizat dai vasul deoparte şi laşi la răcorit.
5. Mixezi crema de ciocolată şi o întinzi peste prăjitură,presari nuca tocată şi dai din nou prăjitura la rece,peste noapte.
Sursă foto:Profimedia