Prăjitură cu ciocolată şi vanilie

1 66637 original jpg jpeg

Un preparat dulce, cremos, acestă prăjitură cu ciocolată este o idee bună pentru zilele festive petrecute cu familia sau cu prietenii. Într-o oră şi jumătate ai gata o tavă de prăjitură pe care o poţi porţiona în funcţie de numărul invitaţilor.

Ai nevoie de

Pentru blat

4 ouă

7 linguri făină

4 linguri zahăr

50 ml ulei

1 praf de sare

Pentru crema de vanilie

1 plic budincă de vanilie

250 ml frişcă

Pentru crema de ciocolată

300 g ciocolată

500 ml smântână pentru frişcă

100 g nucă

Preparare

1. Mixezi ouăle cu zahărul până capătă o consistenţă spumoasă,încorporezi uleiul în fir subţire,sarea şi făina.

2. Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi o ţii la cuptor 40-45 de minute,până trece testul scobitorii.

3. Prepari budinca conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi o amesteci,după ce s-a răcorit,cu frişca bătută. Torni crema peste blatul răcorit şi dai prăjitura la rece două ore.

4. Topeşti ciocolata împreună cu smântâna,iar după ce s-au omogenizat dai vasul deoparte şi laşi la răcorit.

5. Mixezi crema de ciocolată şi o întinzi peste prăjitură,presari nuca tocată şi dai din nou prăjitura la rece,peste noapte.

Sursă foto:Profimedia