Prăjitură cu cireşe şi unt brun
Deserturile cu cireşe sunt cele mai căutate în această perioadă. Parfumate, dulci şi răcoroase, cireşele pot fi adăugate în orice dulce, cum ar fi această prăjitură cu cireşe şi unt brun.
De ce ai nevoie pentru prăjitură cu cireşe şi unt brun
Pentru blat
150 g unt,topit
150 g zahăr
1 linguriţă esenţă de vanilie
400 g făină şi 2 linguri de făină
1 praf de sare
Pentru umplutură
200 g unt
3 ouă
150 g zahăr
1 praf de sare
100 g făină
1 linguriţă esenţă de vanilie
1 linguriţă esenţă de migdale
500 g cireşe,fără sâmburi
Cum se prepară prăjitură cu cireşe şi unt brun
Pentru blat,mixezi untul cu zahărul şi vanilia. Adaugi făina,sarea şi amesteci până se încorporează. Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi o ţii la cuptor 15-17 minute,până capătă o crustă aurie.
Pentru umplutură,topeşti untul într-o cratiţă,amesteci şi laşi să fiarbă 5-6 minute,până devine maroniu închis. Dai deoparte şi laşi la răcorit. Freci ouăle cu zahărul,sarea,adaugi făina şi esenţele. La final,încorporezi untul. Dai cireşele scurse prin cele două linguri de făină şi le aşezi peste blat. Torni umplutura peste fructe şi dai din nou tava la cuptor aproximativ 30 de minute. Laşi prăjitura să se răcească,înainte să o tai.
Sursa foto http://tutti-dolci.com/