Prăjitură cu cireşe şi unt brun

1 69358 original jpg jpeg

Deserturile cu cireşe sunt cele mai căutate în această perioadă. Parfumate, dulci şi răcoroase, cireşele pot fi adăugate în orice dulce, cum ar fi această prăjitură cu cireşe şi unt brun.

De ce ai nevoie pentru prăjitură cu cireşe şi unt brun

Pentru blat

150 g unt,topit

150 g zahăr

1 linguriţă esenţă de vanilie

400 g făină şi 2 linguri de făină

1 praf de sare

Pentru umplutură

200 g unt

3 ouă

150 g zahăr

1 praf de sare

100 g făină

1 linguriţă esenţă de vanilie

1 linguriţă esenţă de migdale

500 g cireşe,fără sâmburi

Cum se prepară prăjitură cu cireşe şi unt brun

Pentru blat,mixezi untul cu zahărul şi vanilia. Adaugi făina,sarea şi amesteci până se încorporează. Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi o ţii la cuptor 15-17 minute,până capătă o crustă aurie.

Pentru umplutură,topeşti untul într-o cratiţă,amesteci şi laşi să fiarbă 5-6 minute,până devine maroniu închis. Dai deoparte şi laşi la răcorit. Freci ouăle cu zahărul,sarea,adaugi făina şi esenţele. La final,încorporezi untul. Dai cireşele scurse prin cele două linguri de făină şi le aşezi peste blat. Torni umplutura peste fructe şi dai din nou tava la cuptor aproximativ 30 de minute. Laşi prăjitura să se răcească,înainte să o tai.

Sursa foto http://tutti-dolci.com/