Prăjitură cu cremă de vanilie, desertul de duminică

Este prăjitura ideală atunci când vrei să găteşti ceva rapid, gustos şi săţios. Umplutura de vanilie îi va încânta chiar şi pe cei mai puţin pofticioşi din familie.
Ai nevoie de
Pentru pandişpan
6 ouă
6 linguri zahăr
6 linguri făină
Pentru cremă
25 g făină
1 plic praf de budincă de vanilie
100 g zahăr
500 ml lapte
Pentru decor
1 cană şi ½ smântână pentru frişcă
¼ cană zahăr pudră
1 tabletă ciocolată neagră
Separi albuşurile de gălbenuşuri, baţi albuşurile spumă tare. Separat, mixezi gălbenuşurile cu zahărul, adaugi albuşurile spumă, apoi, amestecând uşor, încorporezi făina. Torni totul într-o tavă tapetată şi dai la copt până se rumeneşte.
Pentru cremă, amesteci făina cu praful de budincă şi cu zahărul. Adaugi laptele treptat şi aşezi totul pe focul mic. Amesteci continuu cu telul până când se îngroaşă, apoi laşi crema la răcit. După ce s-a răcorit şi blatul, îl acoperi cu cremă în strat uniform, păstrând puţină pentru decor. Frişca o prepari prin mixarea smântânii cu zahărul. Întinzi frişca peste cremă şi nivelezi. Cu un cuţit, răzuieşti ciocolata şi combini fulgii obţinuţi cu crema de vanilie păstrată. La final, acoperi prăjitura cu acest amestec.



































