Prăjitură cu cremă de vanilie, desertul de duminică

1 76946 original jpg jpeg

Este prăjitura ideală atunci când vrei să găteşti ceva rapid, gustos şi săţios. Umplutura de vanilie îi va încânta chiar şi pe cei mai puţin pofticioşi din familie.

Ai nevoie de

Pentru pandişpan

6 ouă

6 linguri zahăr

6 linguri făină

Pentru cremă

25 g făină

1 plic praf de budincă de vanilie

100 g zahăr

500 ml lapte

Pentru decor

1 cană şi ½ smântână pentru frişcă

¼ cană zahăr pudră

1 tabletă ciocolată neagră

Separi albuşurile de gălbenuşuri, baţi albuşurile spumă tare. Separat, mixezi gălbenuşurile cu zahărul, adaugi albuşurile spumă, apoi, amestecând uşor, încorporezi făina. Torni totul într-o tavă tapetată şi dai la copt până se rumeneşte.

Pentru cremă, amesteci făina cu praful de budincă şi cu zahărul. Adaugi laptele treptat şi aşezi totul pe focul mic. Amesteci continuu cu telul până când se îngroaşă, apoi laşi crema la răcit. După ce s-a răcorit şi blatul, îl acoperi cu cremă în strat uniform, păstrând puţină pentru decor. Frişca o prepari prin mixarea smântânii cu zahărul. Întinzi frişca peste cremă şi nivelezi. Cu un cuţit, răzuieşti ciocolata şi combini fulgii obţinuţi cu crema de vanilie păstrată. La final, acoperi prăjitura cu acest amestec.