Prăjitură cu mere şi dovleac, un deliciu

În doar o oră pregăteşti o prăjitură pe care cu siguranţă toţi cei din familia ta o vor savura.
Dificultate medie/ Preparare 1h / 1 tavă
Ai nevoie de
4 ouă
200 g zahăr
4 linguri ulei
200 g făină
90 ml lapte
1 linguriţă praf de copt
zeamă de lămâie
1 praf de sare
1 linguriţă scorţişoară
250 g dovleac ras
unt, pentru uns
5 mere
merişoare
Cum se face prăjitura cu mere şi dovleac
Baţi albuşurile separat până devin spumă şi adaugi treptat zahărul. Freci gălbenuşurile cu uleiul şi le încorporezi împreună cu făina în spuma de ouă. Torni laptele, pui praful de copt stins cu zeamă de lămâie, sarea, scorţişoara şi dovleacul şi amesteci bine.
Ungi cu unt o tavă cu formă rotundă, răstorni aluatul, aşezi din loc în loc merele curăţate de coajă şi de cotor şi umplute cu merişoare, după gust. Dai la cuptorul încins până se rumeneşte
Sursa foto: blog.liebherr.com