Prăjitură cu mere şi dovleac, un deliciu

1 77571 original jpg jpeg

 În doar o oră pregăteşti o prăjitură pe care cu siguranţă toţi cei din familia ta o vor savura.

Dificultate medie/ Preparare 1h / 1 tavă

Ai nevoie de

4 ouă

200 g zahăr

4 linguri ulei

200 g făină

90 ml lapte

1 linguriţă praf de copt

zeamă de lămâie

1 praf de sare

1 linguriţă scorţişoară

250 g dovleac ras

unt, pentru uns

5 mere

merişoare

Cum se face prăjitura cu mere şi dovleac

Baţi albuşurile separat până devin spumă şi adaugi treptat zahărul. Freci gălbenuşurile cu uleiul şi le încorporezi împreună cu făina în spuma de ouă. Torni laptele, pui praful de copt stins cu zeamă de lămâie, sarea, scorţişoara şi dovleacul şi amesteci bine.

Ungi cu unt o tavă cu formă rotundă, răstorni aluatul, aşezi din loc în loc merele curăţate de coajă şi de cotor şi umplute cu merişoare, după gust. Dai la cuptorul încins până se rumeneşte

Sursa foto: blog.liebherr.com