Prăjitură cu nucă

O prajitură dulce-acrişoară, cu blat crocant şi cremă fină.
De ce ai nevoie pentru prăjitură cu nucă
Pentru blat
6 ouă
6 linguri ulei
300 g făină
300 g zahăr pudră
150 g nuci
Pentru cremă
200 ml iaurt gras
400 ml frişcă
100 g zahăr
3 plicuri gelatină
1 grepfrut roşu
1 grepfrut alb
100 ml compot
Cum se prepară prăjitură cu nucă
Freci gălbenuşurile cu zahărul,până capătă o consistenţă spumoasă. Adaugi uleiul în fir subţire,până se încorporează,apoi pui nucile măcinate şi făina. După ce s-au omogenizat,înmcorporezi albuşurile bătute spumă tare. Torni blatul într-o tavă tapetată şi îl dai la cuptor până trece testul scobitorii,apoi îl laşi să se răcorească.
Baţi frişca cu zahărul,o amesteci cu iaurtul gras şi adaugi două plicuri de gelatină,preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Torni crema peste blat şi-l dai la rece patru ore. Tai grepfruturile felii,le aşezi alternativ peste prăjitură şi,la final,torni gelatina,dizolvată în compot. Dai tava la rece peste noapte.
1 tavă
Preparare 90’
Dificultate medie