Prăjitură cu nucă

1 68447 original jpg jpeg

O prajitură dulce-acrişoară, cu blat crocant şi cremă fină.

De ce ai nevoie pentru prăjitură cu nucă

Pentru blat

6 ouă

6 linguri ulei

300 g făină

300 g zahăr pudră

150 g nuci

Pentru cremă

200 ml iaurt gras

400 ml frişcă

100 g zahăr

3 plicuri gelatină

1 grepfrut roşu

1 grepfrut alb

100 ml compot

Cum se prepară prăjitură cu nucă

Freci gălbenuşurile cu zahărul,până capătă o consistenţă spumoasă. Adaugi uleiul în fir subţire,până se încorporează,apoi pui nucile măcinate şi făina. După ce s-au omogenizat,înmcorporezi albuşurile bătute spumă tare. Torni blatul într-o tavă tapetată şi îl dai la cuptor până trece testul scobitorii,apoi îl laşi să se răcorească.

Baţi frişca cu zahărul,o amesteci cu iaurtul gras şi adaugi două plicuri de gelatină,preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Torni crema peste blat şi-l dai la rece patru ore. Tai grepfruturile felii,le aşezi alternativ peste prăjitură şi,la final,torni gelatina,dizolvată în compot. Dai tava la rece peste noapte.

1 tavă

Preparare 90’

Dificultate medie