Prăjitură cu nuci
Dacă îţi plac nucile, poţi încerca o prăjitură inedită. Ai nevoie de doar câteva ingrediente, care te vor ajuta să prepari un desert delicios. Copiii vor fi cei mai încântaţi!
Ai nevoie de
Pentru aluat
500 g făină
200 g unt
200 g iaurt
150 g zahăr
1 linguriţă praf de copt
3 gălbenuşuri
Pentru umplutură
200 g făină
150 g zahăr
200 g nuci mărunţite
1 plic praf de copt
200 g unt
200 ml lapte
3 albuşuri
Pentru sosul caramel
200 g zahăr
100 ml apă
60 g unt
175 ml smântână lichidă
Pentru decor
fulgi migdale
Mod de preparare prăjitură cu nuci
Pentru sos, caramelizezi zahărul amestecat cu apă până când capătă o culoare aurie. Adaugi treptat untul şi smântâna lichidă şi amesteci bine. Laşi câteva minute să fiarbă, apoi iei vasul de pe foc şi îl laşi la răcit.
Amesteci untul moale cu făina, zahărul şi praful de copt. Adaugi gălbenuşurile şi iaurtul. Frămânţi până se omogenizează toate ingredientele. Împarţi aluatul în două şi întinzi o foaie într-o tavă tapetată.
Pentru umplutură, amesteci făina cu zahărul, praful de copt şi nucile. Separat, topeşti untul pe baie de aburi, apoi îl amesteci cu laptele, albuşurile bătute spumă în prealabil şi cu ingredientele uscate. Torni umplutura peste foaia din tavă şi acoperi cu cealaltă foaie. Dai tava la cuptorul încins 40 de minute, pâna când prăjitura trece testul scobitorii. O serveşti cu sos de caramel, decorată cu fulgi de migdale.