Prăjitură cu nuci şi miere
Mierea oferă o vastă gamă de senzaţii atât din punct de vedere gustativ cât şi vizual, la care se adaugă o multitudine de beneficii pentru sănătatea şi starea de bine a organismului.Prepară un desert rustic cu nuci şi miere. Iată cum!
Ingrediente
150 g miez de nucă
200 g de unt
200 g zahăr
2 ouă
4 gălbenuşuri de ou
150 ml de lapte
440 g de făină
1 plic de drojdie uscată
Pentru completare
50 g de miere de salcâm
30 g de miez de nucă
Mod de preparare
Măcinaţi fin nucile. Faceţi o cremă din untul moale amestecat cu zahăr;când compoziţia devine moale adăugaţi ouăle,pe rând. Diluaţi cu lapte,apoi adăugaţi nucile şi făina cernută împreună cu drojdia. Turnaţi compoziţia într-o tavă de tort rotundă,unsă cu unt şi făină,şi introduceţi-o în cuptor pentru o oră la temperatura de 180° C.
Se scote din cuptor şi se lasă la răcit. Între timp încălziţi pe aburi mierea pentru a deveni mai lichidă,apoi aplicaţi-o cu o pensulă deasupra tortului. Ornaţi cu miez de nucă mărunţit.
Sfat:Nucile şi mierea fac o combinaţie perfectă chiar ca şi cadou. Este suficientă umplerea unui borcan cu miez de nucă sau/şi cu un alt tip de fruct uscat,după care se acoperă totul cu miere,se închide cu un capac şi se obţine astfel un mic deliciu.
Citeşte mai multe proprietăţi şi utilizări ale mierii în cartea “Mierea – Proprietăţi şi utilizări” de Daniela Guaiti, de la Editura Casa.