Prăjitură cu pepene galben

1 82882 original jpg jpeg

Dificultate medie / Preparare 1 h 15ʹ / 1 TAVĂ

Ai nevoie de

Pentru aluat:

200 g făină

1 praf de sare

4 ouă

100 g zahăr pudră

50 g unt topit

3 linguri cacao

1 pliculeţ praf de copt

Pentru cremă:

1 kg miez de pepene galben

2 linguri zeamă de lămâie

250 ml smântână pentru frişcă

zahăr pudră, după gust

20 g gelatină

Pentru decor:

150-200 g pepene galben

frunze de mentă

Mod de prepare

Încălzeşti cuptorul la 180 ̊ C. Mixezi ouăle cu zahărul la viteză mare. Separat, combini făina cu sarea, cu praful de copt şi cu cacaua. Iei din acest amestec şi îl încorporezi, în ploaie, în ouă, omogenizând uşor cu lingura de lemn.

Adaugi untul şi continui să amesteci. Răstorni aluatul într-o tavă tapetată şi îl dai la cuptor până trece testul scobitorii. Îl scoţi şi îl laşi să se răcească.

Pasezi pepenele cu puţin zahăr şi cu zeamă de lămâie. Prepari gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj, apoi o încorporezi în piure. Baţi smântâna cu restul de zahăr şi o omogenizezi în piureul de pepene. Dai crema la rece, nu mai mult de 5-10 minute, apoi o întinzi peste blat. Serveşti prăjitura decorată cu feliuţe de pepene galben.