Prăjitură cu pepene galben
Dificultate medie / Preparare 1 h 15ʹ / 1 TAVĂ
Ai nevoie de
Pentru aluat:
200 g făină
1 praf de sare
4 ouă
100 g zahăr pudră
50 g unt topit
3 linguri cacao
1 pliculeţ praf de copt
Pentru cremă:
1 kg miez de pepene galben
2 linguri zeamă de lămâie
250 ml smântână pentru frişcă
zahăr pudră, după gust
20 g gelatină
Pentru decor:
150-200 g pepene galben
frunze de mentă
Mod de prepare
Încălzeşti cuptorul la 180 ̊ C. Mixezi ouăle cu zahărul la viteză mare. Separat, combini făina cu sarea, cu praful de copt şi cu cacaua. Iei din acest amestec şi îl încorporezi, în ploaie, în ouă, omogenizând uşor cu lingura de lemn.
Adaugi untul şi continui să amesteci. Răstorni aluatul într-o tavă tapetată şi îl dai la cuptor până trece testul scobitorii. Îl scoţi şi îl laşi să se răcească.
Pasezi pepenele cu puţin zahăr şi cu zeamă de lămâie. Prepari gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj, apoi o încorporezi în piure. Baţi smântâna cu restul de zahăr şi o omogenizezi în piureul de pepene. Dai crema la rece, nu mai mult de 5-10 minute, apoi o întinzi peste blat. Serveşti prăjitura decorată cu feliuţe de pepene galben.