Prăjitură cu struguri
Prepară o prăjitură de sezon, inedită şi simplă, cu struguri.
Ingrediente:
500 ml lapte dulce
8 linguri zahăr pudră
2 linguri rom
3 ouă
250 g franzelă albă,felii
1 lingură cu unt
300 g struguri parfumaţi,fără sâmburi
Cum se prepară:
Clocotim laptele cu zahărul,lăsăm să se răcească puţin şi parfumăm cu 2 linguri de rom. Batem ouăle spumă,punem peste ele laptele,amestecăm la cald,lucrând fără întrerupere,ca să nu se coaguleze ouăle.
Frământâm păinea şi o punem peste strugurii fără seminţe,punem amestecul într-o formă de sticlă incasabilă,adăugăm crema de lapte şi ouă şi 1 lingură de unt. Omogenizăm lucrând cu o furculiţă de jos în sus,apoi introducem forma în cuptorul cald şi coacem prăjitura la foc potrivit 40 minute. Lăsăm să se răcească în formă,tăiem felii;servim pudrată cu zahăr fin.