Prăjitură cu struguri albi şi roşii. Reţetă pentru pofticioşi!
Pentru că pieţele şi supermarket-urile abundă de struguri zemoşi, de diferite soiuri, cum ar fi să îi transformi într-o prăjitură specială, pe care să o împarţi alături de cei dragi ţie? În 45 de minute, ai gata cel mai bun desert!
Ingrediente
- 150 g struguri (albi, roşii)
- 4 ouă
- 300 g zahăr
- 1 linguriţă coajă de portocale
- 1 linguriţă esenţă de lămâie
- 100 ml ulei
- 200 ml lapte
- 500 g făină
- 1 plic praf de copt
Mod de preparare
Amestecă ouăle cu zahărul, cu coaja de portocale şi cu esenţa de vanilie, cât să le omogenizezi foarte bine. Încorporează uleiul, apoi laptele. Combină făina cu praful de copt, apoi adaug-o în compoziţie, treptat, amestecând bine după fiecare lingură. Tapetează o formă rotundă, cu diametrul de 26 cm, cu hârtie de copt, apoi toarnă compoziţia. Pune boabe de struguri roşii şi albi din loc în loc, apoi dă tava la cuptor, la 180 °C, pentru 35 de minute.
FOTO Shutterstock.com