Prăjitură delicioasă cu mac

1 73784 original jpg jpeg

Acest desert este alegerea perfectă când ai poftă de ceva dulce. Merită să încerci o prăjitură simplă cu mac.

Ai nevoie de

Pentru foaia de aluat

20 g drojdie

100 g zahăr pudră

120 g unt topit

1 praf sare

1 linguriţă coajă rasă de lămâie

1 esenţă de vanilie

250 g făină

1 ou

½ pahar lapte călduţ

Pentru umplutură

250 g mac

500 ml lapte

2 ouă bătute

200 g zahăr

100 g stafide

5 linguri fulgi de migdale

3-4 linguri pesmet

Pentru blatul de deasupra

5 ouă

1 praf sare

1 cană zahăr pudră

4 linguri ulei

1 cană făină

zahăr pudră,pentru ornat

Preparare

Freci drojdia cu zahărul. Torni untul,adaugi sarea,coaja de lămâie,esenţa şi făina. Pui oul,torni lapte şi frămânţi până obţii un aluat. Îl laşi 30 de minute să crească. Întinzi o foaie groasă şi o aşezi în tavă.

9579781521321263a3ae9429f756e08f jpg jpeg

Pentru umplutură,pui macul la fiert,torni laptele,adaugi ouăle bătute şi zahărul. Dai de pe foc,adaugi stafidele,fulgii de migdale,pesmetul şi laşi la răcit. Răstorni macul peste blat şi nivelezi.

bab24c1a4244db8b323c37647c869e1d jpg jpeg

Separi albuşurile de gălbenuşuri şi le baţi cu sarea. Încorporezi zahărul. Freci gălbenuşurile cu uleiul. Încorporezi în albuşuri,alternativ,făina şi gălbenuşurile. Torni în tavă,peste mac.

fdc84e6ba1e52d5063b5d326a368e38f jpg jpeg

Nivelezi amestecul pe toată suprafaţa prăjiturii. O dai la cuptor până când se rumeneşte şi trece testul cu scobitoarea. Când s-a răcit,o pudrezi cu zahăr.

cdf96371ec4185167aa17914544a6a19 jpg jpeg

Foto:Profimedia

Citeşte şi:Mâncare de spanac cu usturoi,reţeta de post

Brioşe cu frişcă vegetală şi nucă,reţetă de post