Prăjitură delicioasă cu mac
Acest desert este alegerea perfectă când ai poftă de ceva dulce. Merită să încerci o prăjitură simplă cu mac.
Ai nevoie de
Pentru foaia de aluat
20 g drojdie
100 g zahăr pudră
120 g unt topit
1 praf sare
1 linguriţă coajă rasă de lămâie
1 esenţă de vanilie
250 g făină
1 ou
½ pahar lapte călduţ
Pentru umplutură
250 g mac
500 ml lapte
2 ouă bătute
200 g zahăr
100 g stafide
5 linguri fulgi de migdale
3-4 linguri pesmet
Pentru blatul de deasupra
5 ouă
1 praf sare
1 cană zahăr pudră
4 linguri ulei
1 cană făină
zahăr pudră,pentru ornat
Preparare
Freci drojdia cu zahărul. Torni untul,adaugi sarea,coaja de lămâie,esenţa şi făina. Pui oul,torni lapte şi frămânţi până obţii un aluat. Îl laşi 30 de minute să crească. Întinzi o foaie groasă şi o aşezi în tavă.
Pentru umplutură,pui macul la fiert,torni laptele,adaugi ouăle bătute şi zahărul. Dai de pe foc,adaugi stafidele,fulgii de migdale,pesmetul şi laşi la răcit. Răstorni macul peste blat şi nivelezi.
Separi albuşurile de gălbenuşuri şi le baţi cu sarea. Încorporezi zahărul. Freci gălbenuşurile cu uleiul. Încorporezi în albuşuri,alternativ,făina şi gălbenuşurile. Torni în tavă,peste mac.
Nivelezi amestecul pe toată suprafaţa prăjiturii. O dai la cuptor până când se rumeneşte şi trece testul cu scobitoarea. Când s-a răcit,o pudrezi cu zahăr.
Foto:Profimedia
Citeşte şi:Mâncare de spanac cu usturoi,reţeta de post