Prăjitură fărâmicioasă

1 59292 original jpg jpeg

Pentru prăjitură fărâmicioasă ai nevoie de: Pentru aluat: 200 ml lapte, 40 g drojdie proaspătă, 100 g zahăr + 1 linguriţă, 500 g făină + 1 linguriţă,150 g unt, 5 gălbenuşuri, 2 ouă, 50 g smântână grasă, 2 linguri rom, 1/3 linguriţă sare

Pentru umplutură

500 g prunecoaja răzuită de la o lămâie 

Pentru aluatul fărâmicios de deasupra

50 g zahăr

70 g făină

o pişcătură sare

50 g unt

Cum se prepară prăjitura fărâmicioasă

Opreşti o lingură de lapte şi o dai deoparte.Încălzeşti puţin laptele rămas şi dizolvi drojdia în el. Adaugi o linguriţă de zahăr şi una de făină,amesteci,acoperi cu un şervet şi laşi 30 de minute într-un loc cald să crească.

Combini untul cu zahărul într-un blender,apoi adaugi ouăle,unul câte unul,amestecând încontinuu. Laşi deoparte.

Cerni făina într-un vas mare. Adaugi maiaua şi amesteci. Frămânţi cu mâna sau cu un mixer. Adaugi smântâna şi frămânţi. Apoi,în 2-3 reprize,adaugi mixtura de ouă,amestecând în permanenţă cam 20-25 de minute. Aluatul ar trebui să fie,în final,moale şi elastic. Încălzeşti lingura de lapte pe care ai dat-o deoparte mai devreme,adaugi sare şi amesteci.

Încălzeşti romul şi pui ingredientele lichide în aluat. Frămânţi,acoperi cu un prosop şi laşi la crescut cam 50 de minute. Aluatul ar trebui să-şi dubleze volumul.

Speli prunele,elimini sâmburii şi le tai felii. Le amesteci cu coaja de lămâie. Ungi o tavă cu unt,tapetezi cu hârtie de copt şi transferi aluatul folosindu-te chiar şi de o lingură. Deasupra,aşezi feliile de prune. Laşi iar la crescut jumătate de oră.

Încingi cuptorul. Amesteci într-un bol ingredientele uscate pentru aluatul fărâmicios:zahărul,făina,sarea şi untul. Până obţii un aluat care se fărâmiţează. Când a trecut jumătatea de oră,presari pe deasupra din aluatul fărâmicios,bagi la cuptor prăjitura şi o coci jumătate de oră,la flacără medie.

Dacă prăjitura fărâmicioasă începe să devină maronie pe margini,dai focul puţin mai mic. Când e gata,opreşti focul şi laşi prăjitura faramicioasa în cuptor 10-15 minute,apoi scoţi şi laşi să se răcească.

Dificultate mică

Preparare 180’

1 tavă



Recente

Biscuiti cu cocos si crema de caramel  Sursa foto shutterstock 1315504178 jpg
clickpentrufemei ro imam kurniawan qoGdi3R3ekQ unsplash jpg
pexels heyho 6585753 jpg
Chiftele cu spanac  Sursa foto shutterstock 2025214406 jpg
shutterstock 2452382063 jpg
shutterstock 2277522461 (1) jpg
Mulțumim, Daniela, Emilia și Marian! (2) jpg
Beneficiile utilizării unui cap de manechin cu păr natural pentru practica de hairstyling jpg
Ce instrumente nu ar trebui să lipsească din trusa unui tehnician de unghii jpg
Cornuri in doua culori  Sursa foto shutterstock 31163509 jpg
Clatite cu branza si spanac  Sursa foto shutterstock 1415857712 jpg
2148845995 jpg
Organizarea meselor zilnice pentru femeia modernă cum să folosești eficient lada frigorifică jpeg
Prajtura cu nuca de cocos  Sursa foto shutterstock 1928203232 jpg
Budinca de orez cu peste  Sursa foto shutterstock 480607888 jpg
shutterstock 256424824 jpg
shutterstock 1379805665 jpg
Guguluf cu gem  Sursa foto shutterstock 2504637363 jpg
shutterstock 492832387 jpg
curatenie   shutterstock 2087041777 jpg