Prăjitură poloneză cu migdale şi ciocolată amăruie, benefică pentru inimă şi siluetă

Pregătirea acestei prăjituri nu este dificilă, dar necesită puţin timp. Numit Mazurek, acest desert polonez este potrivităşi pentru cei care nu au prea multă experiență culinară.

image

Mazurek este o prăjitură colorată, cu multe fructe uscate și nuci. Se face foarte uşor şi-i poţi invita pe copii s-o decoreze. Se vor distra copios.

Acest desert conţine migdale, un superaliment, cu beneficii importante pentru sănătate. Se numără printre cele mai bune surse de vitamina E din lume, iar studiile ştiinţifice sugerează că persoanele care au o dietă bogată în surse de vitamina E au un risc mai mic de a face boli de inimă, cancer sau Alzheimer. Migdalele sunt bogate şi în proteine şi fibre care prelungesc senzaţia de saţietate.

Grăsimile sănătoase, proteinele şi fibrele din migdale ajută şi la controlul greutăţii în procesul de slăbire. Astfel, consumul de migdale sau a unei cantităţi mici de deserturi cu migdale ca gustare între micul dejun şi prânz menţine senzaţia de saţietate mai mult timp şi te împiedică să alegi gustări nesănătoase.

Ingrediente:

300 g făină

100 g migdale măcinate

100 g zahăr pudră

1 vârf de cuțit sare

200 g unt

3 gălbenuşuri

2-3 linguri unt de arahide

Pentru glazură:

200 g ciocolată amăruie

140 g smântână pentru frişcă

50 g unt

Te-ar mai putea interesa: Desertul zilei. Prăjitură cu gem de cireşe şi rodie  

Mod de preparare

Combini făina cu migdalele măcinate, zahărul pudră și sarea. După omogenizare, înglobezi untul, apoi gălbenuşurile. Întinzi aluatul, îl transferi pe o tavă şi-l dai la rece pentru două ore. Îl aşezi apoi într-o formă ovală sau pătrată, după cum preferi, acoperi şi pereţii şi înţepi din loc în loc cu o furculiţă.

Introduci tava în cuptor timp de 20 de minute. După coacere şi răcire, întinzi untul de arahide şi dai tava la frigider.

Vezi şi: Prăjitură cu mere şi migdale

Pentru glazură încălzeşti smântâna şi o torni peste ciocolata mărunţită şi unt. Amesteci până obţii un amestec lucios pe care îl întinzi peste prăjitură. După 15 minute, ornezi prăjitura după imaginaţie.

FOTO: Shutterstock