Prăjitură poloneză cu migdale şi ciocolată amăruie, benefică pentru inimă şi siluetă

Pregătirea acestei prăjituri nu este dificilă, dar necesită puţin timp. Numit Mazurek, acest desert polonez este potrivităşi pentru cei care nu au prea multă experiență culinară.

image

Mazurek este o prăjitură colorată, cu multe fructe uscate și nuci. Se face foarte uşor şi-i poţi invita pe copii s-o decoreze. Se vor distra copios.

Acest desert conţine migdale, un superaliment, cu beneficii importante pentru sănătate. Se numără printre cele mai bune surse de vitamina E din lume, iar studiile ştiinţifice sugerează că persoanele care au o dietă bogată în surse de vitamina E au un risc mai mic de a face boli de inimă, cancer sau Alzheimer. Migdalele sunt bogate şi în proteine şi fibre care prelungesc senzaţia de saţietate.

Grăsimile sănătoase, proteinele şi fibrele din migdale ajută şi la controlul greutăţii în procesul de slăbire. Astfel, consumul de migdale sau a unei cantităţi mici de deserturi cu migdale ca gustare între micul dejun şi prânz menţine senzaţia de saţietate mai mult timp şi te împiedică să alegi gustări nesănătoase.

Ingrediente:

300 g făină

100 g migdale măcinate

100 g zahăr pudră

1 vârf de cuțit sare

200 g unt

3 gălbenuşuri

2-3 linguri unt de arahide

Pentru glazură:

200 g ciocolată amăruie

140 g smântână pentru frişcă

50 g unt

Te-ar mai putea interesa: Desertul zilei. Prăjitură cu gem de cireşe şi rodie  

Mod de preparare

Combini făina cu migdalele măcinate, zahărul pudră și sarea. După omogenizare, înglobezi untul, apoi gălbenuşurile. Întinzi aluatul, îl transferi pe o tavă şi-l dai la rece pentru două ore. Îl aşezi apoi într-o formă ovală sau pătrată, după cum preferi, acoperi şi pereţii şi înţepi din loc în loc cu o furculiţă.

Introduci tava în cuptor timp de 20 de minute. După coacere şi răcire, întinzi untul de arahide şi dai tava la frigider.

Vezi şi: Prăjitură cu mere şi migdale

Pentru glazură încălzeşti smântâna şi o torni peste ciocolata mărunţită şi unt. Amesteci până obţii un amestec lucios pe care îl întinzi peste prăjitură. După 15 minute, ornezi prăjitura după imaginaţie.

FOTO: Shutterstock



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg