Prăjitură cu biscuiţi şi cremă cu zahăr caramelizat
Dacă îți plac prăjiturile cu biscuiţi, cu siguranță vei adora această prăjitură în care înlocuieşti foile clasice cu miere cu straturi de biscuiţi între care pui cremă de zahăr caramelizat.
Nu-ţi reuşesc de obicei prăjiturile şi torturile care presupun coacere? Îţi propunem o reţetă pentru care nu ai nevoie de cuptor. Pentru această prăjitură vei aşeza straturi de biscuiţi în locul unor foi de aluat sau de blat. Ai de pregătit doar crema, pe focul mic de la aragaz. În 30 de minute, totul ar trebui să fie gata. Ar mai trebui doar să laşi desertul puţin la rece, pentru a se lega straturile mai bine.
Ingrediente pentru o tavă
350 ml smântână pentru frişcă
125 g zahăr
50 g unt
1 plic zahăr vanilat
500 g biscuiţi
500 g mascarpone
100 g biscuiţi, pentru decor
nuci tocate mărunt
Te-ar mai putea interesa: Tort cu biscuiţi şi caramel
Mod de preparare
Baţi 200 de grame de smântână rece. Caramelizezi zahărul, apoi dai deoparte de pe foc şi adaugi untul rece.
După ce se topeşte untul, adaugi zahărul vanilat şi restul de 150 ml de smântână pentru frişcă. Pui acest amestec pe foc mic, circa 15 minute, timp în care amesteci constant. Laşi la răcit.
Separat, amesteci mascarpone cu amestecul cu zahăr caramelizat, apoi înglobezi treptat frişca.
Tapetezi o tavă dreptunghiulară cu hârtie de copt. Aşezi un strat de biscuiți pe fund pe care îi acoperi cu un strat de cremă.
Vezi şi: Prăjitură cu biscuiţi, caramel şi glazură de ciocolată. Desert fără coacere
Procedezi asemănător până la epuizarea ingredientelor, având grijă ca ultimul să fie de cremă. Presari un strat de biscuiţi zdrobiţi şi nucă mărunţită.
FOTO: Shutterstock