Prăjitură pufoasă

1 58901 original jpg jpeg

Îţi oferim o reţetă de desert cu nucă şi frişcă pe care o poţi prepara în doar o oră.

Ingrediente de care ai nevoie:

5 ouă

350 g zahăr pudră

12 linguri apă

250 g făină

100 g nucă măcinată

1 lingură praf de copt

50 g ciocolată neagră

3-4 piersici din compot

500 g smântână

200 g zahăr tos

Mod de preparare

Freci gălbenuşurile cu zahărul pudră şi apa,până capătă o consistenţă cremoasă. Încorporezi făina amestecată cu praful de copt şi nuca măcinată. La final,adaugi albuşurile bătute spumă tare. Torni blatul într-o formă tapetată şi-l dai la cuptor până trece testul scobitorii. Îl laşi la răcit şi-l tai în jumătate,pe lung.

Baţi smântâna cu zahărul tos şi întinzi o parte din frişcă peste prima foaie de blat. Pui foaia rămasă şi îmbraci tortul în frişcă. Aşezi din loc în loc jumătăţi de piersici şi presari pe margini ciocolată rasă.