Prepară un fondant de ciocolată în doar 30 de minute!
Dacă ţi s-a făcut poftă de ceva dulce, pregăteşte o reţetă delicioasă de fondant de ciocolată în doar 30 de minute care te va cuceri pe loc. Sosul de ciocolată din aceste fondante este foarte aromat.
Ingrediente de care ai nevoie pentru acest fondant de ciocolata:
275 g de ciocolată neagră
225 g de unt nesărat
400 g de zahăr
O jumătate de linguriţă de extract de vanilie
5 ouă mari bătute
200 g de făină
Sare
Unt topit pentru ungerea formelor
Cacao pudra pentru a presară
Ai nevoie 8 forme de budincă.
Mod de preparare fondant de ciocolata
Se încălzeşte cuptorul la 180 de grade şi se pune untul topit în formele de budincă. Se adaugă pudra de cacao şi se tapetează bine. Într-un vas se topeşte ciocolata şi untul nesărat. Se ia de pe foc şi se adaugă zahărul şi extractul de vanilie. Se lasă la răcit.
Încorporează ouăle în amestec uşor,apoi adaugă făina şi puţină sare.
Împarte compoziţia în forme şi umple-le două treimi. Se lasă la copt 15 minute,pe rândul din mijloc al cuptorului. Se scot din cuptor,se desprind de margini uşor cu un cuţit şi se întorc. Serveşte acest fondant de ciocolata cu îngheţată de vanilie şi fructe de sezon.
Sursa foto: http://www.yuppiechef.com/