Preparate cu ou

1 72745 original jpg jpeg

În afară de tradiţionalele ouă vopsite, mai există o sumedenie de reţete în care oul este ingredientul principal, numai bune pentru mesele îmbelşugate de Paşte.

Ouă umplute

Ouăle umplute cu ficat de gâscă sunt o variantă delicioasă,care nu necesită foarte multe ingrediente sau timp de preparare. Pentru 6 ouă ai nevoie de 100 g ficat de gâscă,o linguriţă de unt proaspăt,puţină sare şi câteva frunze de salată verde. Fierbe ouăle tari,curăţă-le de coajă şi taie-le în două,pe lungime. Scoate gălbenuşurile şi amestecă-le cu ficatul de gâscă,apoi adaugă untul,sarea şi o linguriţă de Vegeta,care va da un gust îmbietor şi irezistibil. Cu această compoziţie se umplu jumătăţile de ou,care se aşază în farfurie pe un strat de salată verde sau maioneză.   

Dacă preferi brânza,ai nevoie de 150 g caş de oaie,1 brânză topită,sare,piper,puţin busuioc şi o ceapă verde. Răzuieşte caşul şi amestecă-l cu gălbenuşurile pasate,apoi adaugă brânza topită,cu ajutorul căreia vei obţine o pastă consistentă. Toacă mărunt ceapa verde,adaug-o la umplutură şi condimentează cu sare,piper,busuioc şi o linguriţă de condimente. Pentru o gustare şi mai uşoară,poţi încerca umplutura de avocado cu lămâie,sare şi piper. Nu trebuie decât să cureţi două fructe de avocado şi să le amesteci cu zeama de lămâie ca să nu se oxideze,apoi să adaugi 2 gălbenuşuri,sare şi piper după gust.

Salată cu ou

    

Dacă vrei o salată care să însoţească friptura de miel,cea cu ouă,ciuperci şi iaurt este o opţiune delicioasă. Îţi trebuie două ouă fierte,200 g iaurt,patru ciuperci crude,50 g telemea,o ceapă verde,o linguriţă de muştar şi una de condimente,creată pentru un gătit plin de inspiraţie. Amestecă bine muştarul şi condimentele în iaurt,după care adaugă ciupercile,telemeaua tăiată cuburi şi ouăle. Amestecă toate ingredientele şi pune-le la frigider timp de 30 de minute ca să se răcească.  

Salată cu ou şi ridichi    

  

O altă variantă simplă şi gustoasă este salata cu ouă şi ridichi,pentru care vei folosi 4 ouă fierte tari,200 g roşii cherry,300 g ruccola,5 ridichi,1 morcov,1 ardei gras,ulei de măsline şi condimente. Nu trebuie decât să fierbi ouăle,să cureţi şi să tai legumele,apoi să amesteci într-un bol toate ingredientele şi să asezonezi cu sare şi ulei de măsline.