Pui cu legume, reţeta pas cu pas
Această reţetă te va cuceri pe loc cu gustul şi cu textura uşor crocantă a puiului, precum şi cu aroma legumelor pline de vitamine.
Ai nevoie de
1 pui 2-3 linguri uleipipersare3 linguriţe ghimbir rascâteva fire pătrunjel2 ardei graşi roşi2 ardei graşi galbeni4 cepe1 ardei iute4 căţei usturoi1/ 2 ţelină tăiată cubuleţecartofi la cuptor, pentru servit
Pasul 1
Speli puiul, îl ştergi şi îl ungi cu ulei pe toată suprafaţa. Dai cu sare şi piper, după gust şi îl ţii 30 de minute la frigider, îl scoţi şi îl laşi alte 30 de minute la temperatura camerei. Razi ghimbirul, toci pătrunjelul şi masezi puiul cu acest amestec.
Pasul 2
Îndepărtezi nervurile şi seminţele ardeilor graşi şi îi tai cubuleţe. Cureţi şi tai ceapa.
Pasul 3
Amesteci legumele împreună cu usturoiul, ardeiul iute şi ţelina. Le pui într-un vas termorezistent şi torni uleiul. Adaugi sare şi piper, după gust.
Pasul 4
Aşezi puiul pe patul de legume şi dai tava la cuptor 65 de minute. Stropeşti carnea, din când în când, cu sosul lăsat. Scoţi mâncarea din cuptor şi o laşi să se odihnească 10 minute. Dacă doreşti, o poţi servi cu garnitură de cartofi la cuptor.