Pui cu sos de parmezan
O delicatesă italiană, care te va face să aştepţi cu nerăbdare să fie gata pentru a o gusta: pui cu sos de parmezan.
De ce ai nevoie pentru pui cu sos de parmezan
2 piepţi de pui dezosaţi
2 linguri făină
1 praf de sare
piper
1 lingură ulei
2 linguri unt
2 căţei de usturoi
50 ml supă de pui
100 ml lapte
50 g parmezan ras
3 linguri suc de lămâie
1 lingură amidon
1 lingură apă
pătrunjel
Cum se prepară pui cu sos de parmezan
Încingi uleiul şi untul în tigaie şi combini făina cu lingurile de parmezan. Asezonezi pieptul de pui tăiat felii cu sare şi piper şi-l dai prin făină. Aşezi feliile de pui]n tigaie şi le rumeneşti pe ambele părţi,câte 3-4 minute,până nu mai sunt roz;i se rumenesc. Adaugi în tigaie usturoiul pisat şi după un minut pui laptele şi supa de pui. Când sosul începe să fiarbă adaugi sare şi piper după gust şi pui parmezanul ras. Când sosul începe să se îngroaşe adaugi amidonul amestecat cu apa. Torni sucul de lămâie,aşezi puiul şi mai ţii pe foc un minut. Serveşti cu pătrunjel tocat.
Sursa foto http://cafedelites.com