Pui cu sos de parmezan

1 69116 original jpg jpeg

O delicatesă italiană, care te va face să aştepţi cu nerăbdare să fie gata pentru a o gusta: pui cu sos de parmezan.

De ce ai nevoie pentru pui cu sos de parmezan

2 piepţi de pui dezosaţi

2 linguri făină

1 praf de sare

piper

1 lingură ulei

2 linguri unt

2 căţei de usturoi

50 ml supă de pui

100 ml lapte

50 g parmezan ras

3 linguri suc de lămâie

1 lingură amidon

1 lingură apă

pătrunjel

Cum se prepară pui cu sos de parmezan

Încingi uleiul şi untul în tigaie şi combini făina cu lingurile de parmezan. Asezonezi pieptul de pui tăiat felii cu sare şi piper şi-l dai prin făină. Aşezi feliile de pui]n tigaie şi le rumeneşti pe ambele părţi,câte 3-4 minute,până nu mai sunt roz;i se rumenesc. Adaugi în tigaie usturoiul pisat şi după un minut pui laptele şi supa de pui. Când sosul începe să fiarbă adaugi sare şi piper după gust şi pui parmezanul ras. Când sosul începe să se îngroaşe adaugi amidonul amestecat cu apa. Torni sucul de lămâie,aşezi puiul şi mai ţii pe foc un minut. Serveşti cu pătrunjel tocat.

Sursa foto http://cafedelites.com