Pui întreg la cuptor cu legume pentru o masă sănătoasă

Carnea de pui preparată la cuptor este delicioasă, suculentă şi foarte uşor de făcut. Dacă nici ţie nu îţi place mâncarea prăjită, dar vrei să prepari la cină un pui întreg cu legume la cuptor, inspiră-te din cea mai uşoară reţetă!
Ai nevoie de:
- 1 pui întreg
- 1 ceapă
- 2 linguriţe de miere
- sucul de la o lămâie şi 4 felii de lămâie
- 2 cartofi tăiaţi cuburi
- alte legume - morcov, dovlecel, ciuperci (opţional)
- condimente - oregano, curry, rozmarin sau boia de ardei dulce
- sare
- piper
- 200 ml apă
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 170 grade.
Spală bine pui, mai ales pe interior (ai grijă să nu fi rămas inima sau alte organe) şi lasă-l întreg. Într-un bol, amestecă condimentele, inclusiv sarea şi piperul, pe care apoi le presari pe pui. Cu o pensulă, întinde mierea pe tot puiul. Mierea îi va da culoarea aurie şi un gust crocant.
Pune puiul în tavă, apoi adaugă ceapa tăiată peştişor, cuburile de cartofi, feliile de lămâie şi celelalte legume, pe care înainte le speli, le cureţi de coajă şi le tai mai mici. Toarnă apa şi dă tava la cuptor pentru 90 de minute. Aproape de final, când carnea este făcută, toarnă peste pui sucul de lămâie, care o va frăgezi şi mai mult.
Serveşte carnea de pui împreună cu legume. Bucură-te de o cină sănătoasă şi delicioasă împreună cu familia!
Credit foto: www.chowhound.com






























