Raci fierţi

1 60577 original jpg jpeg

Ingrediente raci fierţi: raci, apă cât să-i cuprindă, sare, câţiva căţei de usturoi, frunze de dafin, piper boabe, alte condimente, după preferinţă.

Mod de preparare raci fierti

În primul rând,trebuie să ne asigurăm că toţi racii pe care îi vom pregăti sunt vii – să mişte. Dacă avem cumva unul mort,îl aruncăm.

Apoi,se pune apa la fiert (atât cât avem nevoie să acopere toţi racii pe care vrem să îi pregătim) împreună cu sarea,câţiva căţei de usturoi,frunze de dafin şi alte condimente,după gust.  Apa trebuie să fie puţin mai sărată. De exemplu,la 4 litri de apă se pune o lingură de sare.

Până fierbe apă,se spală racii vii în apă rece,având grijă să îndepărtaţi toate urmele de mâl de pe picioruşe.

Când apa clocoteşte,se pun racii vii,toţi deodată,împreună cu câteva boabe de piper. Se acoperă cu capacul şi se ţin pe foc 5 minute din momentul în care apa dă în clocot. Apoi,se opreşte focul şi se lasă să se răcească în zeama lor.

Racii fierti se servesc cu sos de usturoi!

Poţi servi raci fierţi gustoşi la restaurantul Taverna Racilor. În plus,aici este singurul loc din Bucureşti în care poţi mânca fără să plăteşti. Cum? E simplu! Când ceri nota de plată,ţi se oferă 3 zaruri! Dacă toate vor arăta acelaşi număr când le arunci,nu plăteşti nimic. Dacă doar 2 zaruri vor arăta acelaşi număr,primeşti pe loc discount 10%!